Lakatos volt, most a győri Audit vezeti
Photo by Jannis Lucas on Unsplash

Lakatos volt, most a győri Audit vezeti

Alfons Dintner, a győri Audi Hungaria bajor ügyvezető igazgatója szakmunkásból vált igazgatóvá.


Szakmunkásként indult

Nem szerettem tanulni, ezért akartam mielőbb egy épkézláb szakmát magamnak. Eredetileg aranyművesnek vagy órásmesternek készültem, ám ilyen képzés akkoriban nem indult a környéken. Mivel édesapám az Audinál dolgozott, én is oda jelentkeztem szakmunkástanulónak

- mondta az Index interjújában a cég jellegzetes piros munkás kabátjába öltözve a győri Audi igazgatója, aki aztán valahogy mégis rájött, hogy továbbtanulni érdemes. A müncheni főiskola finommechanikai mérnök szakán végzett, és munkába állt az Audi központjában, Ingolstadtban, ahol egy nagy karrier vette kezdetét.

Jókor jó helyen

A szakember dolgozott Spanyolországban, Belgiumban, Mexikóban, ahol autógyártó üzemeket hozott tető alá. Győrbe 2019-be került. Szerinte a siker titka az, hogy sokszor volt jókor jó helyen, másodszor ha az ember lelkesen és elhivatottan dolgozik, annak házon belül előbb-utóbb híre megy, és lesz jutalma. A magyarokról azt mondja, hogy a munkatársak nagyon kedvesek, extrém alaposan terveznek, fegyelmezettek, és erős bennük a felelősségtudat. Fontos számukra a család, és a magyar ünnepségek. A magyarok tudják, hogyan élvezzék az életet, és ez neki mint bajornak, délnémet embernek nagyon tetszik, mondta.


The Conversation

Ne hagyd ki!