Már több mint 12 millióan követik a cuki bejegyzéseiről, szellemes képaláírásairól és kutyaértékeléseiről elhíresült WeRateDogs oldalt. A Twitteren és az Instagramon is megtalálható kezdeményezés komoly üzletté nőtt, alkotói már több mint 170 adománygyűjtést szerveztek rászoruló kutyák és gazdáik számára.


Matt Nelson 2015-ben hozta létre az oldalt. Eleinte csak mosolyt akart csalni az emberek arcára a posztjaival, arra viszont nem számított, hogy már az első este folyamán többezer követőre tesz szert. Innen alig néhány év alatt többmillióra nőtt az oldal követőinek száma. A „rajongók" naponta csaknem 1000 képet küldenek be a kutyáikról az oldalnak. Matt és négyfős csapata ezeket szelektálja, a kiválasztott eb képe alá pedig írnak egy szellemes posztot. És végezetül egy tízes skálán értékelik az éppen rivaldafényben lévő kutyát. Mondanunk sem kell, az eddigi legalacsonyabb értékelés talán 11 volt, de javarészt a maximális 10-ből 13-as értékeléseket kapnak a kutyusok. A nép imádja.

Beindult a biznisz

Matt elmondása szerint a kutyás képek már éves szinten többszázezer dollárt hoznak a konyhára. A Twitteren 9 millióan, az Instagramon 2 millióan, a Facebookon pedig félmillióan követik az oldalt. Bevételeit jellemzően promóciós együttműködésekből és sajátmárkás termékek, például pólók és bögrék eladásaiból szerzi. Olyan cégek reklámoznak a WeRateDogs oldalán, mint a Disney, a Netflix és a Budweiser. A sikereken felbuzdulva az alapító létrehozott egy másik Twitter-fiókot is, Thoughts of Dog néven. Itt olyan posztokat tesz közzé, amelyekben kutyák gondolatait parodizálja. Ezt a fiókját is már több mint 3,6 millióan követik.

Kutyajó kezdeményezés

Ahogy nőtt az oldal, Matt egyre jobban érezte a vele járó felelősséget. 2016 óta minden pénteken kiposztol egy GoFundMe kezdeményezést az oldalára. Ha valaki nem ismerné a platformot, ez lényegében egy adománygyűjtő felület, ahol bárki létrehozhat egy gyűjtési kampányt magának.

Innen szokott szemezgetni, és péntekenként megosztja egy rászoruló, többnyire a kutyája műtétjére gyűjtő gazda kampányát. Általában 1 óra alatt összegyűlnek a szükséges adományok. Legyen szó néhány száz, vagy akár ezer dollárról. Emellett az oldal nevében, és személyesen is szokott adományozni nehéz helyzetben levőknek. Ezidáig több mint 170 kutyának segítettek, az adományok összértéke pedig meghaladta az 1,3 millió dollárt.


The Conversation

Friss

Fotó: 123rf

Kifehérítés: trükközni próbált a cég a Versenyhivatallal, rossz vége lett...

A versenyhivatali vizsgálat közben, új honlapon próbálkozott eladással és reklámozással a fogfehérítő szettet áruló cég, ezért súlyosbították az ideiglenes büntetését.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123rf

Egy alig ismert adótipp vállalkozóknak: íme a részletek

A szállás, lakhatás is lehet béren kívüli juttatás, méghozzá adómentesen. Ezt járták körül a Deloitte szakértői ebben a cikkben.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: unsplash

Lakást vennél? Ennyit kell fizetned érte!

15 százalékkal több lakást adtak el 2021. első negyedévében, mint egy évvel korábban, miközben az árak 5,8 százalékkal emelkedtek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványából. Használt lakást átlagosan 18,6, míg újat átlagosan 36,1 millió forintért lehetett venni Magyarországon 2021. első három hónapjában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!