Már több mint 12 millióan követik a cuki bejegyzéseiről, szellemes képaláírásairól és kutyaértékeléseiről elhíresült WeRateDogs oldalt. A Twitteren és az Instagramon is megtalálható kezdeményezés komoly üzletté nőtt, alkotói már több mint 170 adománygyűjtést szerveztek rászoruló kutyák és gazdáik számára.


Matt Nelson 2015-ben hozta létre az oldalt. Eleinte csak mosolyt akart csalni az emberek arcára a posztjaival, arra viszont nem számított, hogy már az első este folyamán többezer követőre tesz szert. Innen alig néhány év alatt többmillióra nőtt az oldal követőinek száma. A „rajongók" naponta csaknem 1000 képet küldenek be a kutyáikról az oldalnak. Matt és négyfős csapata ezeket szelektálja, a kiválasztott eb képe alá pedig írnak egy szellemes posztot. És végezetül egy tízes skálán értékelik az éppen rivaldafényben lévő kutyát. Mondanunk sem kell, az eddigi legalacsonyabb értékelés talán 11 volt, de javarészt a maximális 10-ből 13-as értékeléseket kapnak a kutyusok. A nép imádja.

Beindult a biznisz

Matt elmondása szerint a kutyás képek már éves szinten többszázezer dollárt hoznak a konyhára. A Twitteren 9 millióan, az Instagramon 2 millióan, a Facebookon pedig félmillióan követik az oldalt. Bevételeit jellemzően promóciós együttműködésekből és sajátmárkás termékek, például pólók és bögrék eladásaiból szerzi. Olyan cégek reklámoznak a WeRateDogs oldalán, mint a Disney, a Netflix és a Budweiser. A sikereken felbuzdulva az alapító létrehozott egy másik Twitter-fiókot is, Thoughts of Dog néven. Itt olyan posztokat tesz közzé, amelyekben kutyák gondolatait parodizálja. Ezt a fiókját is már több mint 3,6 millióan követik.

Kutyajó kezdeményezés

Ahogy nőtt az oldal, Matt egyre jobban érezte a vele járó felelősséget. 2016 óta minden pénteken kiposztol egy GoFundMe kezdeményezést az oldalára. Ha valaki nem ismerné a platformot, ez lényegében egy adománygyűjtő felület, ahol bárki létrehozhat egy gyűjtési kampányt magának.

Innen szokott szemezgetni, és péntekenként megosztja egy rászoruló, többnyire a kutyája műtétjére gyűjtő gazda kampányát. Általában 1 óra alatt összegyűlnek a szükséges adományok. Legyen szó néhány száz, vagy akár ezer dollárról. Emellett az oldal nevében, és személyesen is szokott adományozni nehéz helyzetben levőknek. Ezidáig több mint 170 kutyának segítettek, az adományok összértéke pedig meghaladta az 1,3 millió dollárt.


The Conversation

Friss

Milliárdos büntetést kapott a koronavírus elleni védelmet ígérő divatmárka

Az ausztrál versenyfelügyelet (ACCC) 5 millió ausztrál dollárra, azaz több mint egymilliárd forintra büntette a Lorna Jane ruházati vállalatot, amely marketingkampányában azt állította, hogy az új kollekciója meggátolja a koronavírus terjedését.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Elképedsz a budapesti lakásárakon? Prága és Pozsony is drágább

A Deloitte Property Index felmérésében vizsgált 24 főváros közül 2020-ben csupán Rómában csökkent az új építésű lakások ára. Regionális összevetésben Budapest olcsónak számít, még akkor is, ha az itt élők ezt másképpen érzékelik.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Óvatosan a negatív értékelésekkel, mert a sértődős szolgáltató visszavág

Az Egyesült Államokban működő, épületek karbantartásával foglalkozó Executive Roof Services (ERS) vállalat 112 ezer dolláros, azaz nagyjából 34 millió forintos pert akasztott egy washingtoni pár nyakába. Az ERS egy negatív online értékelés miatt fordult a bírósághoz.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!