Néhány ezer forinttal indult a történet Etyekről.Néhány ezer forint

Egy etyeki magyar anyuka 2015-ben elkezdett havi néhány ezer forinttal támogatni egy afrikai fiút, amivel végül egy egész család életét megváltoztatta – derül ki a Fókuszból. Az anyuka segítségével André és családja tudott nyitni egy kis húsboltot, amit támogatójáról, Katalinról nevezett el. A bevétel hatalmasat lendített a tízfős család helyzetén – bár még így is mélyszegénységben éltek: napi 3 dollárért (kevesebb mint ezer forintért) már mind tudtak naponta egyszer enni valamit.

Egyenesbe jöttek

Az etyeki anyuka, Bodó Katalin még a pandémia előtt meglátogatta a kongói családot Afrikában. A látottak olyan nagy hatással voltak rá, hogy tovább támogatta őket. Erre szükség is volt, mert a járvány kitörésével a bolt bezárt. Az anyuka egy Facebook-bejegyzésben kért további segítséget, amiből nagy meglepetésére annyi pénz összejött, hogy André családja saját házat tudott venni. André azóta lediplomázott, most tolmácsként dolgozik a közlekedési minisztériumban. Ez azonban nem jelent biztos jövedelmet, mert négy hónapja dolgozik ott, de még nem kapott érte fizetést.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!