Függőhídon folyó felett ősszel átsétáló nő
Fotó: Unsplash

Sikeres nők - A hídépítő

Számos társadalmilag fontos ügyet segít tapasztalataival Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója.


​Fontos a szintézis

Karrierje során megtapasztalta, mennyire fontos a különböző rendszerek, például a kreatív környezet és az üzleti világ keresztezése - mondta Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója. Credoja szerint a XXI. századi innovációban kevés originális dolog kerül felszínre, az új minőségek sokkal inkább valamiféle szintézisekből alakulnak ki. Látta, hogy sokrétű munkatapasztalatainak köszönhetően jónéhány - látszólag távoli - területen is képes elősegíteni ezt a szintézist, erre építve "rendszeresítette" társadalmi feladatait.

Úttörő kezdeményezések

Liptay Gabriella, a KPMG marketing \u00e9s kommunik\u00e1ci\u00f3s igazgat\u00f3ja

Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója

Fotó: Haszon Magazin

Liptay Gabriella a vezetővé válni igyekvő nők aktív támogatását is fontosnak tartja, ezért kezdettől fogva tagja, az utóbbi években pedig kuratóriumi elnöke az Egyenlítő női vezetői közösségnek és aktívan segíti és formálja a HBLF női vezetői programjait is. Korábban - néhány társával együtt – részt vett a Capilano Women női vezetői mentorprogramban, ami akkor még túl korainak bizonyult. Mára örömmel tapasztalja, hogy "beértek" e kezdeményezések. Másik úttörő projekt, amelyben Gabriella részt vállalt, a Design Terminál köré épített befektetői közösség volt, akkor, amikor a startup és az angyalbefektető kifejezés még szinte ismeretlen volt itthon.

Oktatás és kultúra

A KPMG marketing és kommunikációs igazgatója számára mindig is kiemelten fontos a kreatív, kulturális, az oktatási és a non-profit szféra aktív támogatása, integrálása, ezért vállalt több projektben is katalizátor, segítő szerepet (pl. Art Market Budapest, Magyar Állami Operaház Operaklub, Libri-csoport kezdeményezések) és több, mint másfél évtizede kurátora a NIOK civil fejlesztő szervezetnek. Vezetői, valamint az IT és telekommunikációs ágazatokban szerzett tapasztalataival a lányoknak programozást tanító Skool munkáját is segíti kurátorként, korábban pedig alapítóként részt vett a kommunikáció, a marketing és a média területén gyakorlati képzést adó Independent Media Education Center munkájában és kurátorként segítette a Highlights of Hungary munkáját.


Ne hagyd ki!