A Microsoft 4 év múlva végleg leveszi a kezét a Windows 10-ről. Ez azt jelenti, hogy a vállalat 2025. október 14-től kezdve egyetlen frissítést és hibajavítást sem fog kiadni az operációs rendszerre – írja a BBC.


A Microsoft 2015 júliusában indította útjára a Windows 10 operációs rendszert. Óriási reményeket fűzött hozzá. Az egyik látnoki képességekkel megáldott vezető fejlesztő, Jerry Nixon úgy jellemezte a Windows 10-et, mint a „Windows utolsó verziója". Úgy tűnik, a látnoki képességek egyes területeken máshogy működnek, ugyanis a vezetőség úgy döntött, ideje piacra dobni egy új op-rendszert.

Még nincs minden veszve

A Microsoft elnök-vezérigazgatója, Satya Nadella a cég éves Build konferenciáján a napokban megszellőztette, hogy komoly változások lesznek a Windows életében. Most kiderült, hogy a vállalat megszünteti a Windows 10 támogatását. Emellett június 24-én egy virtuális konferencián bejelenti az új operációs rendszert, amiely valószínűleg (micsoda meglepetés) Windows 11 néven fog futni. A Microsoft egyelőre annyit mondott az új rendszerről, hogy ez lesz elmúlt évtized legfontosabb fejlesztése.

A Microsoft 2020-ban szüntette meg a Windows 7 támogatását. Ettől függetlenül egy bizonyos összeg fejében a vállalat továbbra is biztosít frissítéseket a Windows 7 Enterprise-t és Professional-t használó cégeknek. Valószínűleg a 10-es verzió esetében is ez várható.

Nagy a verseny

A Microsoft az elmúlt években komoly kihívókra talált az Apple és a Google személyében, így indokolttá vált a Windows fejlesztése. Bár a cég PC eladásai továbbra is szép számokat produkálnak, a Google kezd felzárkózni. A Microsoft tavaly 79,4 millió számítógépet értékesített. A Google 2020-ban 11,7 millió Chromebook-ot adott el. Ez a gép a Google saját fejlesztésű, Chrome OS operációs rendszerén fut.

A Windows új operációs rendszere valószínűleg rengeteg újítással, új névvel, modernebb kinézettel és egy újratervezett Start Menüvel fog érkezni.

A Windows 10 2025. október 14. után is használható lesz, viszont a frissítések és biztonsági fejlesztések hiányában komoly biztonsági kockázattal számolhatnak a hűséges felhasználók. Ráadásul a rendszer az új programokhoz sem lesz optimalizálva, ami a felhasználói élményt jelentősen rontani fogja.

The Conversation

Friss

A két tesó csípős cukorkákkal robbantott bankot

A 26 éves JJ és a 19 éves Rudy Jimenez élete egyetlen év alatt olyan fordulatot vett, amelyre egyikőjük sem számított. Az Egyesült Államokban, Houston közelében élő mexikói testvérpár mellékesként indított el egy kis online webshopot, amely csupán 12 hónap több mint 30 milliós bevételt generált.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy megnyerő önéletrajz érdekében kerüld el ezt a 6 bakit!

Manapság fontosabb, mint valaha, hogy tökéletes legyen az önéletrajzod. Hiába áll rendelkezésre az interneten CV készítési útmutatók tömkelege, sokan mellényúlnak. Nézzük, mire érdemes figyelni az önéletrajz elkészítésekor!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: NeONBRAND on Unsplash

Lehet, hogy büdös, de jól fizet a kukabúvárkodás

Míg a legtöbb ember sportol vagy zenél a szabadidejében, addig a New York-ban élő Sheffield házaspár járja a környéket, és szemetesekre vadászik. Az érdekes hobbi havonta 900 ezer forintot hoz a házaspárnak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!