Hatalmas az érdeklődés a januárban elindított otthonfelújítási program iránt. A hirtelen megnövekedett kereslet miatt egyre több az amatőr kivitelező a piacon. Mit lehet tenni?


Soha nem volt ilyen fontos a körültekintés a szakemberek kiválasztásánál- írja a piacésprofit.hu. A lapnak nyilatkozott Őrfalvy Árpád, az ablakszakerto.hu tulajdonosa, aki arra hívta a fel a figyelmet, hogy ha már valaki félrerakott pénzt a felújításra, akkor azt értelemszerűen úgy is kellene elköltenie, hogy ténylegesen értéket növeljen a lakáson, és ne romboljon. Ezt megnehezíti, hogy az építőipari mesterek zöme már most hónapokra be van táblázva.

Összefoglaltuk a szakember legfontosabb tanácsait

  • Nem érdemes a legolcsóbb vállalkozót megbízni egy ingatlan felújításával.
  • Megéri ajánlás útján olyan kivitelezőt választani, akivel családon belül vagy az ismeretségi körben korábban elégedettek voltak.
  • Ha az időnk engedi, ajánlott több, akár négy-öt szakembert is meghallgatni.
  • Aki csak a szakkifejezéseket puffogtatja, és nincs hozzáadott értéke a tervekhez, valószínűleg nem a legjobb a szakmájában.
  • Gyanús, ha valaki másnap kezdeni tud.
  • A jobb mesterek kevésbé rugalmasak, mert hetekkel, hónapokkal előre lefoglalják őket, igaz, megeshet, hogy egy váratlan lemondás miatt a jók is be tudnak ugrani.
  • Ellenőrizzük a kivitelezők cégadatait, a forgalmát, a bejelentett alkalmazottak létszámát.

Az ablakszakerto.hu tulajdonosa szerint a felújítási roham várhatóan egész évben kitart, cége 40 százalékos forgalomnövekedésre számít 2021-ben.


The Conversation

Friss

Fotó: A MÁV weboldala

Higgy a szemednek, mutatjuk képeken a MÁV prémium osztályú  fülkéit

Ma lehetett először megtekinteni az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit, amely sok tekintetben új szolgáltatási szintet képvisel a MÁV-START kínálatában, és új korszakot jelent a magyar vasúti közlekedés színvonalában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: unsplash

Euróra cseréljük-e a forintot?

Időről időre fellángol a vita arról, vajon be kell-e vezetni Magyarországon az eurót vagy sem? Hogy látja ezt a kérdést a Világbank egykori vezető közgazdásza, a több magyar euróvitát is kirobbantó Dobozi István?
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

A magyar háztartások átlagban 90 ezret buknak, mert túl sok készpénzen ülnek


Európában a magyar lakosságnak a legfájdalmasabb az infláció. Legalábbis a GDP-arányosan nagyon magas készpénztartás és az unióban az egyik leggyorsabb ütemű pénzromlásból származó veszteség alapján. Móricz Dániel Holdblogon megjelent elemzéséből emelünk ki néhány fontos részletet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!