Borítékolható volt, hogy a popkulturális sikersztorik előbb-utóbb tiszteletüket teszik a kriptopiacon is. A digitális tőzsde legújabb üdvöskéje a Gyűrűk Ura zseniális megalkotójáról, J.R.R Tolkienről kapta a nevét.


„Az egyetlen token, amely mind fölött áll" szlogennel nemrégiben megjelent a piacon a J.R.R. Tolkien ihlette kriptovaluta. A JRR Token egyelőre a Binance Smartchain hálózatán érhető el, 19 billió tokenes teljes kínálattal és csábító, nagyjából egydolláros vételárral. A valuta honlapján az alkotók biztosították a leendő befektetőket, hogy a JRR Token teljesen hozzáférhető és transzparens lesz, illetve előnyös jutalmakkal várják a befektetőket és még jótékony ügyeket is támogatni fognak. Az egy dolláros kezdeti vételár mellett a fejlesztők további 300 millió tokent osztanak szét az első befektetők között ajándék gyanánt.

A hobbit, aki Szarumáni nézeteket vall?

A token már elnyerte Billy Boyd támogatását, aki a Gyűrűk Urában az egyik hobbit, Pippin szerepét öltötte magára.

A JRR Token-t azzal a céllal hozták létre, hogy egy stabil és fenntartható kriptovalutát adjanak a világnak, amelyet a kalandvágyó lelkek meg tudnak szerezni maguknak.

- mondta „Pippin" egy twitterre feltöltött videóban.

Megérkeztek a rajongók

Persze nem kellett sok idő, hogy a rajongók tudomást szerezzenek a kezdeményezésről. És az a helyzet, hogy sokaknál kiverte a biztosítékot kedvenc írójuk és munkássága digitalizálása. A legtöbb rajongó a valuta hivatalos közösségi média oldalán, a Twitteren támadta be a token alapítóit.

Volt, aki szerint pontosan azt csinálják, amit Szarumán is tenne, ha a Föld bolygón élne. Megint mások azzal védték a kezdeményezést, hogy Szarumán valójában egyesíteni akarta Középföldét, amelyet egy központi hatalommal irányított volna, a kriptovaluták lényege pedig pont a decentralizáltság, így teljesen hitelesen beleillik Aragornék nézeteibe. A valuta alkotói is az utóbbi eszmefuttatással védték be magukat.

Mindenesetre a fejlesztők elérték a céljukat. A JRR Token híre elerjedt, így valószínűsíthető, hogy néhány nap alatt rengeteg befektető fog bizalmat szavazni a tokennek. További információkat a valutáról, így a contract számáról és a vásárlás módjáról ezen az oldalon találtok.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hamarosan érkezik Donald Trump közösségi platformja

Donald Trump bejelentette, hogy 2022-ben hivatalosan is érkezik a saját, TRUTH Social nevű közösségi média platformja, amellyel a nagy technológiai vállalatok „zsarnoksága" ellen venné fel a harcot, valamint biztosítaná a szabad véleménynyilvánítást.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb hét, újabb büntetés: halmozza a rekordokat a Facebook

Az Egyesült Királyság versenyfelügyelete (CMA) magyar forintban számolva több tízmilliárdos büntetést szabott ki a Facebook-ra, mert a közösségi óriás szándékosan megszegte a szigetország versenyjogi szabályait.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Ellepték a katasztrófaturisták a konténerhajókkal teletömött kikötőket

Néhány hónapja valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy valami jó is kisülhet a hajózási iparág vergődéséből. Mint kiderült, rengetegen kíváncsiak az óriási teherhajókra, az érdeklődők ellepték a világ nagyobb kikötőit. Az eredmény? Fellendült a turizmus.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!