Még javában benne vagyunk a Covid19 világjárványban, máris újabb fenyegetésekkel kell szembenéznie az emberiségnek?


​A valóra vált „jóslat"

Bill Gates, a Microsoft alapítója, a világ egyik leggazdagabb embere 2014 óta sokszor beszélt arról, hogy az emberiség nincs felkészülve egy világjárványra. Miután „ jóslata" valóra vált, az összeesküvés hívők híresztelni kezdték, hogy a köze van a koronavírus járványhoz, ám az erről szóló elméleteket semmi nem támasztja alá. Ám akármi is az igazság, Bill Gates szavaira nem árt figyelni.

​Klímaváltozás és bioterrorizmus

A szoftvermilliárdos nemrégiben interjút adott a Veritasium nevű Youtube csatornán, ahol megkérdezték tőle, szerinte a pandémia leküzdése után milyen egyéb veszélyek leselkedhetnek még az emberiségre? Bill Gates válasza:„Az egyik a klímaváltozás. Minden évben ez nagyobb halálozási számot hozna, mint amit a pandémia során tapasztalunk. A másik dolog, amiről az emberek nem szeretnek beszélni az a bioterrorizmus, vagyis az, ha valaki szándékosan létrehoz egy vírust, hogy kárt okozzon vele. Ez azt jelenti, hogy nagyobb az esély arra, hogy belefutunk egy ilyenbe, mint egy olyan pandémiába, mint a mostani".


The Conversation

Friss

Forrás: en.wikipedia.org

Feltámasztani a kihalt mamutot? Pénz éppen van rá

A génszerkesztéssel és biotudománnyal foglalkozó Colossal vállalat 15 millió dolláros, átszámítva közel 4,5 milliárd forintos befektetéshez jutott. A frissen bevont tőkét arra fogja használni, hogy feltámassza a több mint 10 ezer éve kihalt gyapjas mamutot.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!