Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) azt javasolja az EU-nak, hogy hagyja jóvá a Johnson & Johnson Janssen nevű oltóanyagának alkalmazását a 18 éven felüli lakosság körében.


Mielőtt oltani kezdenek vele, a vakcinát az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia, de ez vélhetően nem fog sok időt igénybe venni, írja a hvg.hu. Az egyadagos oltóanyag biztonságos, hatékonysága az eddigi adatok szerint 67 százalékos. Magyarország 4,36 millió adagot kötött le a Johnson&Johnson vakcinájából, amiből az EU 200 millió darabot rendelt úgy, hogy még 200 millióra van opciója.

Nem kell fagyasztó

A Moderna, az AstraZeneca és a Pfizer vakcinája utáni negyedik oltóanyag európai jóváhagyása azért is gyorsíthatja meg a koronavírus elleni küzdelmet, mert akár egy hűtőszekrényben is lehet hosszabb ideig tárolni, illetve elég belőle egy adag is. A korábbi kutatások szerint egy oltás is elegendő arra, hogy komolyabb tünetek elkerülhetőek legyenek. Az első szállítmányok érkezését eredetileg áprilisra tervezték, de ez csúszhat.


Friss

Photo by Andre Benz on Unsplash

Beszállnál egy sofőr nélküli repülő taxiba? Már nem kell sokat várnod

A Boeing által támogatott Wisk hamarosan önvezető, sofőr nélküli, repülő taxiszolgáltatást indít be az Egyesült Államokban. A Deloitte becslései szerint az iparág 2035-re az 57 milliárd dolláros piaci értéket is elérheti-írja a CNBC.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!