Magyarországon feleannyian használnak okosórát vagy okoskarkötőt, mint az EU-ban, ahol minden ötödik polgárnak van már ilyen eszköze.


Nemrégiben írtunk arról, hogy közzétették a világ legokosabb országainak rangsorát. A lista összeállítói három szempontot vizsgáltak: a Nobel-díjasok számát, a lakosság átlagos IQ-szintjét és az iskolázottságát. A három lista mindegyikén benne vagyunk az első 25-ben, ez végül, az összesített eredmények alapján a 16.helyre volt elég, előttünk a finnek, mögöttünk a dánok állnak. A legokosabb ország Japán, a második Svájc, a harmadik Kína.

És az okoseszközök?

Tavaly az Európai Unióban majdnem minden ötödik állampolgárnak volt okosórája vagy okoskarkötője, míg Magyarországon csak minden tizedik használta ezeket az eszközöket. De számottevő eltérések mutatkoztak az okosotthonok és egyéb kellékek népszerűségében is, ha az Eurostat adatait nézzük.

Az internetre csatlakoztatható eszközök csoportjait vizsgálva további számottevő eltéréseket figyelhetünk meg, a magyarországi és az uniós átlagok között.

Nálunk a második legsűrűbben alkalmazott digitális készülékek 6 százalékkal az otthoni biztonsági berendezések voltak, mint a riasztó vagy füstérzékelők. Majd a harmadik helyen 4 százalékkal az internetre kapcsolható háztartási gépek következtek, mint a hűtőgép vagy a kávéfőző. Ezekben a termékekben már megközelítjük vagy el is érjük, a digitális játékok 3 százalékos arányával pedig fölül is múljuk az EU átlagát.


Friss

Fotó:123RF

Szól a rádió, mégis csökkent a hazai zenészek jogdíja, de miért?

Átlagosan negyedével csökkent a hazai dalszerzők jogdíja a járványhelyzet miatt. A zenei alkotók összességében 2,2 milliárd forinttal kevesebb pénzt kapnak, mint egy évvel korábban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!