Magyarországon feleannyian használnak okosórát vagy okoskarkötőt, mint az EU-ban, ahol minden ötödik polgárnak van már ilyen eszköze.


Nemrégiben írtunk arról, hogy közzétették a világ legokosabb országainak rangsorát. A lista összeállítói három szempontot vizsgáltak: a Nobel-díjasok számát, a lakosság átlagos IQ-szintjét és az iskolázottságát. A három lista mindegyikén benne vagyunk az első 25-ben, ez végül, az összesített eredmények alapján a 16.helyre volt elég, előttünk a finnek, mögöttünk a dánok állnak. A legokosabb ország Japán, a második Svájc, a harmadik Kína.

És az okoseszközök?

Tavaly az Európai Unióban majdnem minden ötödik állampolgárnak volt okosórája vagy okoskarkötője, míg Magyarországon csak minden tizedik használta ezeket az eszközöket. De számottevő eltérések mutatkoztak az okosotthonok és egyéb kellékek népszerűségében is, ha az Eurostat adatait nézzük.

Az internetre csatlakoztatható eszközök csoportjait vizsgálva további számottevő eltéréseket figyelhetünk meg, a magyarországi és az uniós átlagok között.

Nálunk a második legsűrűbben alkalmazott digitális készülékek 6 százalékkal az otthoni biztonsági berendezések voltak, mint a riasztó vagy füstérzékelők. Majd a harmadik helyen 4 százalékkal az internetre kapcsolható háztartási gépek következtek, mint a hűtőgép vagy a kávéfőző. Ezekben a termékekben már megközelítjük vagy el is érjük, a digitális játékok 3 százalékos arányával pedig fölül is múljuk az EU átlagát.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Újabb cég állt át a négynapos munkahétre

A milliárd dolláros amerikai startup, a Bolt (nem összekeverendő a hazánkban is működő, azonos nevű vállalattal) három hónapos tesztprojektet indított, amelyben azt vizsgálja, hogyan hat a dolgozóira a négynapos munkahét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Az ABBA sztárjánál ma is a "Money, money, money" a sláger

Banális okból kifolyólag a zeneipar szereplői évente több mint 500 millió fonttól, átszámítva nagyjából 206 milliárd forinttól esnek el. Az ABBA sztárja, Bjorn Ulvaeus egy olyan kampányt indított, amellyel kiküszöbölhető a probléma.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

A magyar bitcoinosok megemlegetik Matthew Nolan nevét

Magyar áldozatai is vannak annak a nemzetközi bitcoinos csalássorozatnak, amelyben már a hazai rendőrség is nyomoz. Az esetről a hvg.hu számolt be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!