Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozik a digitális szabadúszó, Ki az a food stylist. Rohamosan alakul át a városi életmód: új szakmák születnek, piaci rések nyílnak. Ebbe a világba kapunk betekintést közel 20 programmal és 100 előadóval, jó példákkal. Egy kis ízelítő.

Hogyan lehet a gyermeket felkészíteni az életre, úgy, hogy a fejlődés gyorsasága miatt egyre rövidebb időszakokra látunk előre? A most általános iskolába lépők kétharmada olyan szakmában dolgozik majd, ami most nem létezik – áll a Világgazdasági Fórum „Jövő munkái” című tanulmányában. Legyen a hangsúly a kulcsképességek fejlesztésén - vallja Papp András, aki iskolájában most vezeti be ezt a típusú nevelést. Hogyan is néz ez ki?

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem stimmel? Hitelesnek kell lenni a munkavállalók előtt. Ehhez pedig az álláshirdetés feladásától a cégből való kilépésig őszintének kell lenni. Sőt, még azután is. Mert a munkavállalók csak azt a céget fogják ajánlani másoknak is, ahol jól érzik, jól érezték magukat. Erről a „munkavállalói élményről” készít most kutatást Magyarországon először az Aon Hewitt. A kérdőív kitöltésére vállalatok (HR-esek) és munkavállalók részvételét várják.


A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Evolution ügyvezetője, aki a közelmúltban indította el Magyarország első átfogó fluktuációkutatását a termelő cégekre fókuszálva. „Ismernünk kell a fluktuáció mozgatórugóit, hogy sikeresen megbirkózhassunk vele” – mondja a HR szakember.

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet ellesni a "legjobb munkahelyektől"?

Két évvel ezelőtt részletesen foglalkoztam az üzleti kapcsolatépítő klubokkal a Haszon magazin hasábjain. A közelmúltban Végvári-Nagy Kyra  és Végvári Tibor kommunikációs szakemberek meghívtak a Rapid Business nevet viselő rendezvényükre a pesti Intercontinentalba. Jó apropó, hogy újra elővegyem a témát. Mire is jók ezek a rendezvények? Mit lehet kihozni belőlük vállalkozóként?

Árfolyamok

EUR: 321.62CHF: 281.59USD: 283.62
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12