Fagyizás a Balatonnál
Fotó: Shutterstock

Az adóellenőrök is elindultak fagyizni, lángosozni

Elindult a strandszezon a magyar tavaknál, ezzel párhuzamosan az ellenőrzési főszezon is beindult.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) június 26-án átfogó ellenőrzést indított a Balaton és a Velencei-tó környéki településeken. A revizorok a helyi kereskedőket és szolgáltatókat keresik fel – tájékoztatta a Világgazdaságot a NAV sajtószóvivője. Kis Péter András megjegyezte: az adóellenőrök elsősorban a hivatal adatai szerint kockázatosnak számító vállalkozásokat kísérik figyelemmel, így a vendéglátóegységeket, az ajándékboltokat, valamint a piacok és a strandok értékesítőit.


A szóvivő az első helyen a számla- és nyugtaadást említette, de arra is kíváncsi a NAV, hogy a vállalkozások bejelentették-e alkalmazottaikat, s hogy szabályszerűen használják-e online pénztárgépüket. A hatóság vizsgálja ezek mellett a dohány- és az alkoholtermékek forgalmazását, de ellenőrzi az automataberendezések működtetését, és a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfelelő megállapítását, megfizetését is.

A szóvivő egy fontos mozzanatra még felhívta a figyelmet. A tóparti gazdasági szereplőknél akár hivatali időn kívül, vagyis délután, este és hétvégén is megjelenhetnek a NAV ellenőrzést végző emberei.


Ne hagyd ki!