A NAV árverésre hirdetett egy Ferrarit
Fotó: A NAV weboldala

Vennél Ferrarit a NAV-tól? Most megteheted

Egy tűzpiros Ferrarira is le lehet csapni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) következő árverésén. A jármű becsült értéke 86 millió forint, de akár már ennek a feléért is elvihető (43 millió forint ugyanis a minimális ár).


A nyertes licitáló garázsának ékköve lehet az a Ferrari Portofino F 164 típusú álomautó, amire a NAV árverésén lehet licitálni június 23-tól egészen 26-áig, írja az adóhivatal. A motorháztető alatt egy csaknem 4 ezer köbcentis, 600 lóerős motor lapul, ezért nem meglepő, hogy a járművel akár 4 másodpercen belül elérhető az óránkénti 100 kilométeres tempó (Nyilván a rendőrség is díjazza, ha ezt lakott településen teszi meg az új tulajdonos).

A sportkocsi makulátlan állapotú, 2019-es évjáratú és csak kevéssel több mint 20 ezer kilométert futott.

Az autó az árverés előtt, június 21-én személyesen is megtekinthető Budapesten. Az árverésről és az autókról további információ a NAV oldalán olvasható. Ott egyébként az is kiderül, hogy a kocsi műszakija tavaly novemberben lejárt.

A tájékoztatásból az is kiderült, a jármű alváz és motorszámának egyezősége tekintetében a NAV felelősséget nem vállal, azoknak a hirdetményben történő feltüntetése csak tájékoztató jellegű, az ellenőrzés feltételeinek a hiánya miatt. Az adatokat a NAV javasolja ellenőrizni. Az elárverezett tárgyakért a NAV jótállással nem tartozik, a megtekintés során a résztvevők által nem észlelt vagy fel nem ismert rejtett hibákért, a vagyontárgy esetlegesen előforduló vélt vagy valós hiányosságaiért az adóhatóság felelősséget nem vállal.


Ne hagyd ki!