Megjött az adóbevallás tervezet
people sitting down near table with assorted laptop computers
Photo by Marvin Meyer on Unsplash

Több mint ötmillió magyar kapott fontos üzenetet az adóhivataltól

Már elérhetőek az adóbevallási tervezetek, közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az adóhatóság idén több mint 5,4 millió adózónak készítette el a dokumentumot.A tervezetek a NAV honlapján érhetőek el, az eSZJA-portálon keresztül. A hozzáféréshez szükség van egy úgynevezett KAÜ-azonosítóra is, ami lehet ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány vagy telefonos azonosító. Ha egyetértesz a bevallástervezettel, nincs vele tennivalód, május 20-án ez lesz az érvényes adóbevallásod. Ha valami nem stimmel, belenyúlhatsz a dokumentumba, tudod módosítani, illetve a civil szervezeteknek és az egyházaknak felajánlható 1+1 százalékról rendelkezni.

Az szja szerint adózó egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezetteknek a tevékenységükből származó jövedelmi, illetve az adóhivatali nyilvántartásokban nem szereplő adatokkal kell kiegészíteniük bevallási tervezetüket. Ha ebbe a körbe tartozol, ezt ne mulaszd el. És ne felejtsd el beküldeni a kiegészített bevallást.

Nyugalom, akinek nincs KAÜ-azonosítója (ügyfélkapuja, elektronikus személyi igazolványa, telefonos azonosítója) annak április 30-ig postázzák a tervezetet, az 1+1 százalékos rendelkezőnyilatkozatot és a válaszborítékot együtt.

Ne hagyd ki!