E-autó töltés közben
Fotó: Shutterstock

Nem a zöld jövő miatt aggódnak az e-autóra hajtó vásárlók

Az üzemanyagok drágulása miatt a vásárlók 55 százaléka hibrid vagy elektromos hajtású jármű vásárlását tervezi a következő 2 évben - közölte az EY.


A tanácsadó cég felmérése szerint egyértelmű az összefüggés az üzemanyagok árának változása és a hajtástípusok kereslete között, a környezetvédelmi okok ugyanis kevésbé ösztönzik a váltást. A megkérdezettek 88 százaléka még felárat is hajlandó adni elektromos hajtású autóért, a legtöbben 11 és 20 százalékkal fizetnének nagyobb összeget. A benzines és az e-autók árai között ma 30-40 százalék a különbség - írták.

Az emelkedő népszerűség ellenére az EY úgy véli, hogy az e-autók drágulása meg fog állni. A kereskedőknek ezért a közlemény szerint folyamatosan követniük kell a vevői igényeket, ügyfélkapcsolat-kezelő rendszereket kell kiépíteniük, és folyamatosan elemezniük kell az értékesítési adataikat.

Az EY Európa, Ázsia és Amerika 20 országában vizsgálta az autóvásárlási szokásokat 2023 márciusában. A nemzetközi felmérésben 15 ezren vettek részt, írja az MTI.


Ne hagyd ki!