A világ leggyorsabb sorozatgyártású autója, az SSC Tuatara 455,3 kilométer/órával tartja a sebességi rekordot, amelyet a Guinnes is hitelesített. A tulajdonos helyreállítja a kocsit.


A baleset az Egyesült Államokban, Salt Lake City északi részén történt, a kocsit szállító kamion sofőrje erős oldalszelet kapott, amivel nem tudott megbirkózni, a járgány, rakterében a csodaautóval, felborult. A hvg.hu azt írja, az 1,9 millió dollár értékű SSC Tutarát azért utaztatták Floridába, hogy ott újabb sebességi rekordot érjenek el vele.

Mit tud a szuperautó?

A kocsi fejlesztését már 2011-ben bejelentette a Tuatara cég, csaknem 10 évet kellett várni rá. Az 1247 kilogrammos, hátsókerék-meghajtású, 5.9 literes V8-as turbómotorral hajtott autó csúcsteljesítménye 1775 lóerő. Január végén az SSC Tuatara harmadik kísérletével világrekordot állított fel a sorozatgyártású autók mezőnyében. A floridai repülőtér kifutópályáján óránként átlagosan 455,3 kilométeres sebességgel hasított.

Videón a baleset utáni események


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!