Új beruházást jelentett be a Suzuki
Fotó: Wirestock Creators / Shutterstock.com

Az állam hozzátesz 1,9 milliárdot a Suzuki új beruházásához

Újabb, 9,3 milliárd forintos beruházást hajt végre a Suzuki Magyarországon. A japán cég egyrészt bővíti a gyártókapacitásait, másrészt nagy lépést tesz az esztergomi üzem karbonsemleges átállásáért - jelentette be a minisztérium tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tokióban.


A Suzuki bővíti a kapacitásait, komoly technológiai fejlesztéseket hajt végre a digitalizáció és az automatizálás területén. Ezzel párhuzamosan pedig újabb nagy lépést tesznek afelé, hogy a gyár működése karbonsemleges legyen. A miniszter elmondta, a 9,3 milliárd forintos beruházással bővítik a lökhárító-, a festő- és a hegesztőüzem kapacitását, csúcstechnológiájú gépeket szereznek be, illetve napelemes erőművet építenek.

Szijjártó Péter közölte, hogy ehhez az állam 1,9 milliárd forint értékű támogatást nyújt, így hozzájárulva ahhoz, hogy a cég magyarországi munkavállalói létszáma elérje a háromezret.

A Magyarországon tavaly mintegy 12,5 százalékos piaci részesedéssel bíró Suzuki esztergomi gyártóbázisa a cég harmadik legnagyobb vállalata. A miniszter szerint a most bejelentett fejlesztés tovább erősítheti a japán vállalatok jelenlétét Magyarországon. A kelet-ázsiai ország cégei alkotják hazánkban a hetedik legnagyobb beruházói közösséget, nélkülük nem sikerült volna és nem sikerülne növekedési pályán tartani a magyar gazdaságot.


Ne hagyd ki!