Érintésmentes fizetés telefonnal
Fotó: unsplash

Egyre több a kártyaelfogadó terminál – Neked van már?

20 százalékkal nőtt 2020-ban a kártyaelfogadó terminálok száma Magyarországon, ez a növekedés pedig az egyik legnagyobb Európában.


​Egyre több a terminál

A Mastercard fizetéstechnológiai cég 2019 őszén indította el Doppio névre keresztelt infrastruktúra fejlesztése programját azzal a céllal, hogy három év alatt megduplázzák a hazai kártyaterminálok számát. Tavaly év végéig több mint 38 ezer terminál került ki az üzletekbe, amiben nagy szerepet játszott, hogy idén január elsejétől minden online pénztárgép mellett legalább egy elektronikus fizetési megoldást is elérhetővé kellett tenni, és ez sok esetben a kártyás fizetés bevezetését jelentette a boltokban.

​A program folytatódik

A program 2021-ben is folytatódik; idén eddig már 26 pályázat érkezett a Mastercardhoz, ami már most több a tavalyinál. A jelentkezők technológiai, marketing, és fenntarthatósági területen kérhetnek támogatást, a cég a program 3 éve alatt 2 milliárd forintot szán a fejlesztésekre. A Doppio révén a több hetes, papíralapú termináligénylés folyamata néhány napra csökkent és teljes egészében digitalizálódott. A korábbi termékkínálat is kibővült, így minden vállalkozás a saját működéséhez legjobban illeszkedő eszközökkel dolgozhat.

​Telefonból terminál

Már elérhető a softPOS technológia is, melynek lényege, hogy egy Android rendszerű telefon is alkalmassá tehető érintésmentes fizetések fogadására. Így nem kell külön eszközt beszereznie annak, aki elérhetővé szeretné tenni ügyfelei, vásárlói számára a kártyás fizetést. A Mastercard azt reméli, hogy fél év múlva ez a megoldás már valamennyi elfogadónál elérhető lesz.


Ne hagyd ki!