Lehetséges fertőzés miatt hívott vissza az ALDI egy tonhalas szendvicset
Fotó: Shutterstock

Gond lehet ezzel a szendviccsel, ne edd meg, visszakapod az árát

Az ALDI elővigyázatosságból, lehetséges fertőzés miatt kivont a forgalomból egy tonhalas szendvicset, mutatjuk a részleteket.


A termék leírása

Termék neve Tonhalas szendvics 140g - hűtött

Probléma jellege Listeria monocytogenes lehetséges jelenléte

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az ezekkkel az azonosító adatokkal megjelölt terméket ne fogyasszák el!

Bejelentő: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., Biatorbágy

Beszállító: Wojnars W.Leckerb.GmbH

Fogyaszthatósági idő: 22.11.2021

Kép a termékről:

A lehets\u00e9ges fert\u0151z\u00e9st hordoz\u00f3 tonhalas szendvics

Fotó: A Nébih weboldala

Mi a gond?

A forgalmazó elővigyázatosságból kivonja a forgalomból és visszahívja a terméket, amely országosan elérhető volt az ALDI üzleteiben. A megvásárolt terméket bármely magyarországi ALDI üzletben visszaveszik, a vételárat blokk hiányában is visszatérítik.

A Nébih tájékoztatása szerint a Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló, emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtőben is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (pl. nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek, húskészítmények; nyers halak, füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek). Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.


Ne hagyd ki!