A Boooking com. összehozta az ellenzéket és a kormányt
Fotó: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Ritka alkalom: egy irányba húz a kormány és az ellenzék

Bár összefogásról, összehangolt fellépésről nem beszélhetünk, azt érdemes rögzítenünk, hogy a kormány mellett az ellenzék is tett lépéseket annak érdekében, hogy a Booking.com nemzetközi szállásadó portál rendezze a magyar ügyfeleivel szemben fennálló adósságát.


Mi is írtunk róla, hogy a Booking.com világszerte számos ügyfelének, köztük magyaroknak is jelentős összeggel tartozik. A hvg.hu felidézi, hogy a Fidesz konkrétan megfenyegette a céget, a kormány pedig hatósági vizsgálatot is meglebegtett. Az ügyben Ujhelyi István ellenzéki EP-képviselő is fellépett, közleményében az írja, az első hírek után konzultációt kezdeményezett a cég vezetőségével. Több körben is egyeztetett velük.

A politikus a megbeszélésekből azt szűrte le, hogy a nehézségeket nem pénzügyi válság, hanem technikai felkészületlenség okozta, egy két éve előkészített könyvelési és számviteli szoftvercsere miatt csúsztak a kifizetések, a korábbi informatikai rendszer a partnerhálózat ugrásszerű növekedését és a nyári szezon terheltségét már nem bírta, az új rendszert pedig még nem tudták megfelelően működésbe állítani.

Az egyeztetésekről végül azt írta, hogy a Booking.com megígérte: hétfőn mind a 22 ezer magyar partner hozzájut az elmaradt pénzéhez, csütörtökre pedig visszaáll a hibamentes működés. Hangsúlyozta: ha az ígéret ellenére mégsem rendeződik a tartozások kifizetése, EU-s intézményi lépéseket fog tenni.


Ne hagyd ki!