18 éven aluliakat tilos alkohollal kiszolgálni
Fotó: Shutterstock

Három csapás a 18 éven aluliakat alkohollal kiszolgálókra

A fiatalkorúak alkoholtermékekkel történő kiszolgálási és értékesítési tilalmának ellenőrzési akciója indult kedden - írta a közösségi oldalán az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.


Kupecki Nóra közölte, hogy a fogyasztóvédelem a vendéglátóipari egységek és szórakozóhelyek mellett a fesztiválokon és a kulturális rendezvényeken is ellenőrzi, hogy betartják-e a 18 év alattiakra vonatkozó kiszolgálási tilalmat.

Az alkoholfogyasztás a 18 év alattiakat komoly egészségügyi következményekkel fenyegeti - indokolta az intézkedést, hangsúlyozva, hogy a jövő nemzedékeinek egészségvédelme kiemelt társadalmi érdek, ezért a fiatalok mindennapjait, a fejlődésüket befolyásoló jogszabályi követelmények betartását visszatérő jelleggel vizsgálják.

A jogsértő kereskedelmi egységek bírságra számíthatnak, ismételt és súlyos szabályszegés esetén 1 évig nem árulhatnak alkoholtartalmú italt, ideiglenes bezárásukat is elrendelheti a fogyasztóvédelmi hatóság - olvasható a helyettes államtitkár bejegyzésében. Ez a címben is említett három lehetséges intézkedés.


Ne hagyd ki!