Angelina Jolie és Brad Pitt elegánsan, egy díjátadó gálán

Egy francia borászaton kapott össze Brangelina.Brad Pitt bírósági eljárást indított Angelina Jolie ellen, amiért volt felesége eladta francia borászatukban lévő részesedését egy orosz oligarchának. A filmvilág egykori álompárja 2008-ban 28,4 millió dollárért, azaz nagyjából kilencmilliárd forintért vásárolt többségi részesedést a Château Miravalban. Angelina Jolie a vételár 40 százalékát biztosította.

A birtok, amelyen egy nagy ház és egy borászat is található, különleges helyet tölt be Brad Pitt szívében, egyebek között azért, mert itt házasodott össze Angelina Jolie-val 2014-ben.

Kis túlzással kijelenthetjük, kiderült, kettőjük közül melyikük a szentimentálisabb típus.

Foggal-körömmel

2022 januárjában Pitt levelet kapott Jolie-tól, amelyben azt írta, fájó szívvel ugyan, de nehéz lépésre szánta el magát, ugyanis úgy döntött, eladja a borászat rá eső részét a Tenute del Mondo cégnek, a Jurij Shefler orosz milliárdos tulajdonában lévő Stoli Group alkoholóriás leányvállalatának.

Pitt végül beperelte exfeleségét. A periratban kifejti, hogy 2019-es válásukat követően megállapodtak, egyikőjük sem adja el részesedését a másik engedélye nélkül.

Annak tudatában és azzal a szándékkal adta el tulajdonjogait, hogy Shefler és kapcsolt vállalkozásai megpróbálják majd irányításuk alá vonni az üzletet, amely felé Pitt elkötelezte magát, és aláásni Pitt Miravalban való befektetését

-olvasható a keresetben.

A Hamu és Gyémánt a Consequence cikkére hivatkozva kifejti, a Château Miraval Pitt szenvedélyévé vált, amely a világ egyik legelismertebb rózsabortermelőjévé avanzsálódott az elmúlt években. A beadvány szerint az ügylet eredményeképp Pitt nem élvezheti majd teljes nyugalomban magánlakása kényelmét, illetve megfosztja a jogától, hogy felügyelhesse az általa semmiből felépített vállalkozást.

Brad Pitt az eladás érvénytelenítését, pénzbeli kártérítést és a jogi költségek megtérítését követeli.

The Conversation

Ne hagyd ki!