Börtönbe küldött a bíróság két korrupt hivatalnokot
Fotó: Shutterstock

Mégsem úszták meg a börtönt a kenőpénzen elcsúszó hivatalnokok

Az első fokú ítéletet súlyosítva három év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt és három évre eltiltott a közügyektől a Fővárosi Ítélőtábla két járási hivatali vezetőt, akik csúszópénzt fogadtak el egy földhivatali eljárás befolyásolásáért - tájékoztatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kedden az MTI-t.


A közlemény szerint a két vádlott a szabadságvesztés felének letöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A Központi Nyomozó Főügyészség 2020 februárjában emelt vádat egy észak-magyarországi járási hivatal két vezetője ellen korrupciós bűncselekmény miatt, mert a hivatalnokok 2018 második félévében egy autópálya-építkezésben érdekelt cég vezetőjétől 4 milllió forint csúszópénzt kértek azért, hogy a földhivatali eljárást jogellenesen befolyásolják.

A Fővárosi Törvényszék tavaly októberi ítéletében mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki hivatali vesztegetés társtettesként elkövetett elfogadása bűntettében, és mindkettőjüket 2 év, ám 5 évre felfüggesztett szabadságvesztéssel és 4 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta, valamint 3 évre eltiltotta a kormánytisztviselői foglalkozástól.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésével az első fokú ítéletet 3-3 év végrehajtandó szabadságvesztésre súlyosította, és ugyanennyi időre tiltotta el a vádlottakat a közügyek gyakorlásától.


Ne hagyd ki!