Az anyavállalat tájékoztatása szerint J. Allen Brack azért mondott le azonnali hatállyal a pozíciójáról, hogy új lehetőségeket keressen.


A világ egyik legnagyobb és legismertebb játékstúdiójának, a Blizzardnak az elmúlt napjait nem igazán lehetne az „idilli" jelzővel illetni. Néhány napja Kalifornia Igazságos Foglalkoztatási és Lakásügyi Minisztériuma (DFEH) beperelte a Blizzardot. A minisztérium toxikus munkahelyi légkörrel, nők elleni szexuális zaklatással és a férfiaknak kedvező, diszkriminatív előléptetési módszerekkel vádolta a stúdiót és annak vezetőségét. A vádirat külön megnevezte Brack-et is, aki a vádak szerint semmit nem tett annak érdekében, hogy elejét vegye a toxikus vállalati kultúra kialakulásának. Pedig a nyomozók értesülései alapján számos panasz érkezett a korábbi vezetőhöz, így vélhetően tisztában volt a körülményekkel. Az stúdió anyavállalata, az Activision Blizzard napokig tagadta a vádakat, sőt, gyalázatosnak és elfogadhatatlannak nevezte a bírósági eljárást. Most mégis, a per középpontjában lévő J. Allen Brack hirtelen, azonnali hatállyal beadta felmondását. Az Activision tájékoztatása szerint Brack új lehetőségeket keres karrierje kiteljesítéséhez, és döntésének semmi köze nincs a kialakult helyzethez.

Új vizeken

A cég vezetését Jen Oneal és Mike Ybarra veszik át. Az újdonsült társvezetők nyomatékosították, gőzerővel azon fognak dolgozni, hogy a Blizzard a lehető legbiztonságosabb, legbefogadóbb munkahely legyen a nők és a férfiak számára is. Fontos megjegyezni, hogy Oneal és Ybarra nem társelnökökként, hanem társvezetőkként fognak dolgozni, amiből arra lehet következtetni, hogy az Activision aktívan bele fog szólni a cégvezetésbe. Ez nem is lenne meglepő, ugyanis a bírósági eljárás óriási port kavart a stúdió körül. Átvitt értelemben és szó szerint is, ugyanis rengeteg Blizzard dolgozó vonult ki a cég főhadiszállása elé, hogy tüntessen a vezetés ellen.

Ha beigazolódnak a minisztérium vádjai, komoly következményekre lehet számítani.A vádirat egyebek között azt állítja, hogy a cég férfi dolgozói:

  • rendszeresen másnaposan mentek be dolgozni, amivel büszkélkedtek is
  • munkaidőben videojátékokkal játszottak, a munkát pedig áthárították a női dolgozókra
  • szexuális együttléteket tárgyaltak ki hangosan
  • nemi erőszakról viccelődtek

A minisztérium állítása szerint egy öngyilkosság is köthető a vállalat egyik tisztségviselőjéhez, aki szexuális kapcsolatot ápolt egy beosztottjával, majd megosztotta a meztelen fotóit a kollégáival. Az Activision ezeket a vádakat erőteljesen tagadja, mondván, hogy a tragikus öngyilkosságnak semmi köze nincs ahhoz, amit a DFEH állít.

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!