Börtönbe mehet az ügyvéd, ha a bíróság elítéli.


Vesztegetés

Egy szolnoki ügyvéd azt ajánlotta ügyfelének, hogy kettő millió forintért cserébe lefizeti a bírót, aki elintézi, hogy ne vegyék el a lánya vezetői engedélyét, és csak pénzbüntetést kapjon - írta a Központi Nyomozó Főügyészség honlapja. Más alkalommal pedig birkapörköltet kért ügyfelétől, amit állítása szerint szintén a bírónak adott volna. Az ügyfél kifizette a két milliót és leszállította a pörköltet.

Nem ismerte el

Érdekesség, hogy az alapügy 2011-ben történt, a birkapörköltes feltét pedig 2014-ben. A közlemény nem tér ki arra, hogyan jutott az ügyészség tudomására a vesztegetés. Annyit írtak, hogy az ügyvéd más ügyek miatt már előzetes letartóztatásban van, és nem ismerte el a vesztegetés bűncselekmény elkövetését, valamint panasszal élt a gyanúsítás ellen.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!