Börtönbe mehet az ügyvéd, ha a bíróság elítéli.


Vesztegetés

Egy szolnoki ügyvéd azt ajánlotta ügyfelének, hogy kettő millió forintért cserébe lefizeti a bírót, aki elintézi, hogy ne vegyék el a lánya vezetői engedélyét, és csak pénzbüntetést kapjon - írta a Központi Nyomozó Főügyészség honlapja. Más alkalommal pedig birkapörköltet kért ügyfelétől, amit állítása szerint szintén a bírónak adott volna. Az ügyfél kifizette a két milliót és leszállította a pörköltet.

Nem ismerte el

Érdekesség, hogy az alapügy 2011-ben történt, a birkapörköltes feltét pedig 2014-ben. A közlemény nem tér ki arra, hogyan jutott az ügyészség tudomására a vesztegetés. Annyit írtak, hogy az ügyvéd más ügyek miatt már előzetes letartóztatásban van, és nem ismerte el a vesztegetés bűncselekmény elkövetését, valamint panasszal élt a gyanúsítás ellen.

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Ismét hiány lehet WC-papírból? Most nem a járvány miatt

Az alapanyaghiány a papíripart is elérte. Emiatt egyes szalvéták már hiányoznak a boltok polcairól, illetve akadhat gond a WC-papírral is. A szektort a járvány, illetve a műanyag termékek tiltása bolygatta fel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shuttersstock

Már az agrárium is pesszimista: bajban lenne az ágazat?

Míg a gabonatermesztők soha nem látott jó árakon tudják értékesíteni terményeiket, és ezért bizakodva tekintenek előre, addig az állattenyésztési piac egyes szereplőinél jóval nagyobb pesszimizmust tapasztaltak az idei harmadik negyedévben a Takarékbank Agrár Üzletágának elemzői. Az agrárágazat helyzetét mérő Takarék AgrárTrend Index öt negyedéves emelkedés után kismértékben csökkent.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Nem ellenőrizték, honnan van a pénz, beleszaladtak a jegybank pofonjába

A jegybank 108,6 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki két bankra és három, az azok megbízásából tevékenykedő pénzváltó társaságra a pénzmosás megelőzését, megakadályozását célzó szabályok megsértéséért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!