Mozgalmas, izgalmas feladatokra keres operatőrt az adóhatóság
Fotó: Shutterstock

Rajtaütéseket filmeznél, izgalomra vágysz? Te vagy az adóhivatal embere!

A NAV weboldalán megjelent álláshirdetésben az áll, hogy az adóhatóság kommunikációs szakreferenst keres. A meglepetés akkor jön, amikor a linkre kattintva megnyitjuk a felhívást.


A feladatkör

Ellátandó feladatok:

  • Kreatív- és dokumentatív videók készítése, stúdióban és külső helyszínen.
  • Videófelvételek utómunkálatai: vágás, feliratozás, zene, narráció készítése, szerkesztése.
  • A Kommunikációs Főosztály stúdiója képrögzítő- és világítástechnikájának magabiztos kezelése.
  • Animációk, kisfilmek készítése.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

A majdani munkatárs kiválasztásánál előnyt jelent, ha az állásra pályázó személy esetenként éjszaka vagy hétvégén is hadra fogható, tud angolul, van B kategóriás jogosítványa és – kissé talán meglepő módon – fejlett a humorérzéke. Amit viszont biztosan elvár a hivatal, az az, hogy a jelentkezők szakmai jártassággal rendelkezzenek, magas szintű informatikai ismeretekkel bírjanak, munkájukat önállóan végezzék, mégpedig kreatívan, precíz módon és kellő felelősséggel. A jelentkezéseket október 20-ig várja a hivatal, a munkakör november közepétől már be is tölthető.

Mit kell majd filmezni?

Az adóhivatal már most is meglehetősen sokféle médiatartalmat kínál az adófizetőknek. Az új munkatárs felvételével ezek minőségén szeretnénk emelni

- mondta Kis Péter András, a Nav szóvivője a Médiapiac.com érdeklődésére.

A modern technika lehetővé teszi, hogy adóügyekben is bemutatóanyagok készüljenek. Videón mutatható meg például, miként kell egy-egy adatlapot, adóbevallást kitölteni. Emellett a rajtaütéseiről is több kisfilmben adna tájékoztatást a szervezet.

A szabályok ismertetése mellett az is lényeges, hogy az adófizetők pontos képet kapjanak a NAV munkájáról, így értesüljenek egyebek közt arról, hogyan lép fel a hatóság azokkal szemben, akik szándékosan szegik meg a közteherviselési előírásokat

– fogalmazott a szóvivő.

Ezeken túl a szervezet belső történéseit is szakszerűen dokumentálnák: a sor ez ügyben a különféle kitüntetések átadásától egészen odáig terjedhet, miként trenírozzák a hatóság cigaretta- és drogkereső szolgálati kutyáit. – Kisfilmjeinket, animációinkat a NAV hivatalos weboldala mellett a közösségi médiában is közzétesszük majd. Kedvet kaptál? Rajta!


Ne hagyd ki!