Az Alibaba vezérigazgatója, Daniel Zhang bejelentette, a zaklatással vádolt vezető mellett két másik, az ügyben szintén érintett topmenedzser is elhagyta a céget – írja a BBC.Óriási botrány tört ki a világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi vállalatánál, az Alibabánál. Az egyik alkalmazott szexuális zaklatással vádolta meg a vezetőjét, akit a cég nemrégiben menesztett. Daniel Zhang mindenkit biztosított arról, hogy a gyanúba keveredett vezető tisztségviselőt a vállalat soha többé nem fogja alkalmazni. Továbbá elmondta, hogy az Alibaba együttműködik a rendőrséggel, illetve minden segítséget megad az alkalmazottjának, hogy fel tudja dolgozni a történteket.

Megrázó vallomás

Az Alibaba dolgozója egy 11 oldalas dokumentumban fejtette ki a vele történteket. Története viharként söpört végig Kína népszerű közösségi média platformján, a Weibo-n. A dokumentumból kiderült, a nőt a menedzsere arra kényszerítette, hogy kísérje el egy üzleti útra, hogy találkozzon egy ügyféllel. A találkozón több, magas beosztású vezető is részt vett. A nő állítása szerint vezetői arra kényszerítették, hogy alkoholos italokat fogyasszon. A nő kifejtette, hogy a július 27-i estén az ügyfél az akarata ellenére többször is megcsókolta. Ezek után felidézte, ahogy másnap felkelt a saját hotelszobájában, úgy, hogy a ruhái nem voltak rajta, és semmire sem emlékezett az előző estéből. A hölgy elkérte a biztonsági felvételeket, amelyeken tisztán látszik, hogy a menedzsere az este folyamán négyszer is bement a szobájába.

Miután visszatért a Hangcsou-i „főhadiszállásra", jelezte a történteket az emberei erőforrások részlegének, és követelte, hogy rúgják ki az erőszaktevőt. A nő elmondta, hogy a HR fogadta a panaszát, de az ügynek semmilyen következménye nem lett.

A vezérigazgató hozzátette, a nemi erőszakkal vádolt vezető elismerte, hogy „történtek intim cselekmények, amíg a nő részeg volt".

Kirúgjuk, és soha többé nem vesszük fel újra. Annak a megállapítása, hogy valóban nemi erőszakot, vagy bármilyen törvénysértő illetlenséget követett-e el, már a bűnüldöző szervek dolga.

- mondta Zhang.

A férfi kilétét homály fedi, de azt lehet tudni, hogy az Alibaba élelmiszer kiszállítással foglalkozó City Retail részlegén dolgozott. Az ügy következtében a részleg elnöke és a HR-vezető is lemondott, egy másik tisztségviselő pedig figyelmeztetésben részesült.

The Conversation

Friss

Fotó: airbus.com

Nyáron már termel a gyulai Airbus-gyár – Ilyen helikoptereket láthat el

Jövő júliusban kezdi meg a termelést a gyulai Airbus-gyár, ahol a repülőgépgyártó helikoptereinek sárkányszerkezetéhez és dinamikus rendszereihez gyártanak majd precíziós alkatrészeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Gigabírság: A versenyhivatal lecsapott Bige László cégére és társaira

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. Az eljárásban összesen 11 hazai szereplő volt érintett, amelyből kettő elismerte a jogsértést. A hivatal 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki. A Nitrogénművek közölte, hogy egyelőre részletesen tanulmányozza, de érdemben elutasítja és bírósági úton mindenképpen megtámadja a döntést.


TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így néz ki Magyarország első elektromos autója – Mutatjuk a fotókat!

Ma megkezdték a Mercedes-Benz EQB sorozatgyártását Kecskeméten. Ez az első tisztán elektromos meghajtású modell, amelyet Magyarországon gyártanak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!