A Glassdoor idén is közzétette a világ 100 legkedveltebb vezérigazgatójának listáját. Mark Zuckerberg 2013 óta először idén nem került fel a listára. Az eredmény komoly csapást mérhet a Facebook renoméjára – írja a Bloomberg.


A Glassdoor évek óta gyűjti a munkavállalók visszajelzéseit az aktuális munkahelyükkel, pozíciójukkal és vezetőjükkel kapcsolatban. A Glassdoor célja, hogy minél pontosabb képet adjon arról, milyen a dolgozók élete az érintett cégeknél. A vállalat az általános értékelések mellett a világ 100 legkedveltebb vezérigazgatóját is rangsorolja. A kialakult sorrendet több száz válaszadó átlagolt értékelései alapján állítja fel.

A virtuális dobogóra Rich Lesser (Boston Consulting Group), Shantanu Narayen (Adobe) és Peter Pisters (MD Anderson Cancer Center) léphettek fel. Mindhárman 99 százalékos népszerűségi eredményt értek el. A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella 97 százalékkal a 6., az Apple-vezér Tim Cook pedig 95 százalékkal a 32. helyet csípte el. A vezérigazgatók átlagos népszerűségi indexe idén 73 százaléknak bizonyult. Zuckerberg 88 százalékot ért el, ez viszont nem volt elég ahhoz, hogy felkerüljön a Top 100-as listára. Erre 2013 óta nem volt példa.

Meglesz a böjtje

A Glassdoor 2020 májusa és 2021 májusa között 700 Facebook alkalmazott véleményét kérte ki a munkahelyével kapcsolatban. A felmérésből kiderült, hogy Zuckerberg népszerűsége tavaly év vége felé kezdett hanyatlani. Ekkoriban sokan kritizálták a Facebook amerikai elnökválasztással kapcsolatos viselkedését. De a koronavírus-járványhoz köthető félreinformálások is rossz fényt vetettek a vállalatra. A Glassdoor pontosan nem nevezte meg, mi áll Zuckerberg népszerűségének csökkenése mögött, így ezek csak spekulációk.

Fontos megjegyezni, hogy a Glassdoor értékeléseit rengetegen böngészik. Nagyon sok ember az oldalon található információk alapján dönti el, hogy jelentkezzen-e egy adott cég pozíciójára. A Bloomberg szerint Zuckerberg teljesítménye hatással lesz a Facebook jövőbeli jelentkezőinek számára. És ez teljesen független attól, hogy a Glassdoor 60 ezer dolgozóból csupán 700-at kérdezett meg. Mark Zuckerberg először 2013-ban került fel a listára, 99 százalékos értékeléssel, egyből az első helyre.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A 29 éves "veterán" milliárdos a feltörekvő 16 éves fiataloktól fél

Ismerősen cseng a Gymshark neve? Nem véletlen, hiszen Ben Francis sportruházati vállalatának piaci értéke néhány év alatt meghaladta az egymilliárd dollárt. Egyre több sportoló szavaz bizalmat a márkának, ám az alapító árgus szemekkel figyeli a riválisait is. Nem, nem a Nike-t, vagy az Adidas-t, hanem a 16 éves tiniket…
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Forrás: en.wikipedia.org

Feltámasztani a kihalt mamutot? Pénz éppen van rá

A génszerkesztéssel és biotudománnyal foglalkozó Colossal vállalat 15 millió dolláros, átszámítva közel 4,5 milliárd forintos befektetéshez jutott. A frissen bevont tőkét arra fogja használni, hogy feltámassza a több mint 10 ezer éve kihalt gyapjas mamutot.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!