Az spanyol rendőrség 30 és 40 év közötti külföldieket keres Ibizára, party felügyelő állásra. A jelentkezők feladata a szórakozáson túl az lesz, hogy lebuktassák a COVID előírásokat megszegő bulizókat.


Igazi álommunkának tűnő álláshirdetést adott fel a napokban a spanyol rendőrség. Olyan 30 és 40 év közötti külföldieket keresnek, akik beépülnének a bulizók közé, élveznék az ibizai forgatagot, és közben leadnák a drótot a bűnüldöző szerveknek az illegális partikról - adta hírül a Diario de Ibiza.

Ismerős arcok

Ibiza júniusban nyitotta meg kapuit a turisták előtt, ezzel párhuzamosan pedig a regisztrált koronavírus esetszámok is rohamos növekedésnek indultak. Májusban átlagosan 40-50 új esetet regisztráltak a szigeten, augusztus elején viszont már a 991 főt is meghaladta a napi átlag. A vírus megfékezése érdekében a hatóságok júliusban általános házibuli tilalmat rendeltek el hajnali egy és reggel hat óra között. Emellett június óta a bulinegyed kocsmái és szórakozóhelyei nem fogadhatnak vendégeket este félt tíz és reggel nyolc óra között. Azok a tulajdonosok, akik megszegik a bulitilalmat, 676 ezer dolláros, átszámítva több mint 202 millió forintos büntetésre számíthatnak.

Ez mind szép és jó, de az ibizai bulizókat igen nehéz féken tartani. A tilalom azt eredményezte, hogy a turisták és a helyiek saját otthonaikba szervezték át a „rendezvényeket". Viszont már annyi házibulit tartanak a szigetlakók, amennyivel a helyi rendőrség nem tud megbirkózni. Ráadásul a spanyol hatóságok munkatársait ismerik a szervezők, így könnyedén ki tudják játszani őket.

Éppen ezért keresnek ismeretlen, külföldi jelentkezőket, akik beépülhetnének a szervezők közé, és leadhatnák a drótot az illegális bulikról.

Mariano Juan, egy helyi tisztviselő elmondta, hogy nincs könnyű dolguk a toborzás terén, amit hetekkel ezelőtt indítottak. Hozzátette, a beépített felügyelők idén nyáron biztosan akcióba fognak lendülni.

The Conversation

Friss

Fotó: airbus.com

Nyáron már termel a gyulai Airbus-gyár – Ilyen helikoptereket láthat el

Jövő júliusban kezdi meg a termelést a gyulai Airbus-gyár, ahol a repülőgépgyártó helikoptereinek sárkányszerkezetéhez és dinamikus rendszereihez gyártanak majd precíziós alkatrészeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Gigabírság: A versenyhivatal lecsapott Bige László cégére és társaira

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. Az eljárásban összesen 11 hazai szereplő volt érintett, amelyből kettő elismerte a jogsértést. A hivatal 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki. A Nitrogénművek közölte, hogy egyelőre részletesen tanulmányozza, de érdemben elutasítja és bírósági úton mindenképpen megtámadja a döntést.


TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így néz ki Magyarország első elektromos autója – Mutatjuk a fotókat!

Ma megkezdték a Mercedes-Benz EQB sorozatgyártását Kecskeméten. Ez az első tisztán elektromos meghajtású modell, amelyet Magyarországon gyártanak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!