Egy kék öltönyös kripto-szakértő egy fehér asztalon könyököl, amin rengeteg pénz található
Fotó: Shutterstock

Most érdemes beszállni: ennyit keresnek a kripto-szakértők

A kriptovaluták továbbra is elképesztően népszerűek a befektetők körében, az iparág egyre csak bővül, és egyre több szakembert keresnek a kripto-vállalatok. Szemezgettünk az álláshirdetések között, hogy megtudjuk, milyen fizetésre számíthatnak az IT-szakik.Nincs megállás

A korornavírus-járvány mérséklődésével a munkaerőpiac is egyre jobban magára talál, amit remekül szemléltet a toborzóportálok munkalehetőség-kínálatának exponenciális növekedése. A Bloomberg a közelmúltban megvizsgálta, hogyan hatott a kriptovaluták népszerűsége a munka világára, és hozzávetőlegesen mennyivel gyarapodott a digitális tokenekhez köthető állásajánlatok száma 2020 augusztusa és 2021 augusztusa között. Az adatok alapán:

  • a LinkedIn-en 600 százalékkal,
  • az Indeed-en 100 százalékkal,
  • a kifejezetten digitális tokenekre szakosodott CryptocurrencyJobs-on pedig 1500 százalékkal

nőtt a kriptovalutákkal, blokklánc technológiákkal kapcsolatos fizetett hirdetéseket száma.

Daniel Adler, a CryptocurrencyJobs.co alapítója elmondta, hogy az oldal 2017-es indulása óta soha nem volt még ekkora a kereslet a szakemberekre.

Fittyet hányva

Külön érdekesség, hogy az álláshirdetések jelentős részét bankok adták fel. Micsoda irónia, hiszen a tokeneket pont a nagyobb pénzintézeteket kigolyózására hozták létre.

A Revelio Labs kutatásából kiderült, hogy az elmúlt három évben a nagyobb bankok, például a Goldman Sachs, a Fidelity, a JPMorgan Chase és a Wells Fargo több mint 1000 kripto-szakértővel bővítették munkavállalói állományukat. A 2018-as adatokhoz viszonyítva:

  • ugyanazokban a munkakörökben napjainkban nagyjából 30 százalékkal magasabb fizetésre számíthatnak a kriptósok
  • a vezető szakemberek fizetése a duplájára nőtt
  • az átlagos éves fizetésemelés mértéke pedig kilenc százalékra gyarapodott

Azoknak, akik szeretnének megcsípni egy jól fizető kripto-melót, de nem akarnak az irodába járással bajlódni, érdemes szétnézniük a FlexJobs munkaerő portálon is, amely kifejezetten a távmunkákra szakosodott. Ráadásul sok esetben a világ minden pontjáról várnak jelentkezőket a hirdetők.

A PayScale kompenzációs platform fizetési adataival kombinálva a FlexJobs nemrég összeállított egy listát a portálon megjelenített kriptovaluta-állásokról.

Jelenleg ezek a legjobban fizető, home officeból végezhető munkák (részletekért kattintsatok a pozíció megnevezésére):

Mint látszik, nem csak az informatikai guruk próbálhatnak szerencsét a digitális valuták világában. A kevésbé technikai követelmények gyakoriak a nagy létszámú vállalatok magas szintű pozíciói esetén: ilyenek a csapatvezetés, szervezetfejlesztés, többfunkciós kapcsolatépítés, kommunikációs készségek és problémamegoldó képességek. A piac még most kezd csak igazán magára találni, és a kriptoágazat is relatíve fiatal, így érdemes most beszállni, ha valaki fontolgatja, hogy váltson.

Ne hagyd ki!