Nagyjából 500 ezer forintot kereshet havonta, feszített munkával


Hat órát dolgozik futárként

A Sayed Sadaat nevű férfi 2018-ig Afganisztán kommunikációs minisztere volt. Tavaly ősszel érkezett menekültként a kelet-németországi Lipcsébe. Most pizzafutárként dolgozik. Azt mondta, mivel nem tud németül, az informatikai diplomája ellenére nem kap más munkát. Nem akar segélyekből élni, mert azt szégyennek tartaná. Néhányan bírálták, hogy ezt a munkát választotta két év miniszterség után, de szerinte a munka az munka. A Reuters cikke szerint napi négy órát tanul egy német nyelviskolában, majd 6 órát dolgozik futárként.

Német minimálbér

Friss állásajánlatok alapján Németországban havi 1300-1500 eurót (455-530 ezer forintot) lehet keresni pizzafutárként. Meglehetősen feszített munkával, nagyjából 200 címmel naponta. Erre jön még a borravaló, ami nagyjából 4-50 euró körül alakul. Az általános minimálbér Németországban 2021. július 1-től 9,60 euró (3360 forint) óránként. Ennek alapján a volt afgán miniszter 6 órás munkával minimum 57 eurót (20 ezer forintot) kereshet naponta, ami 25 munkanappal számolva havonta 1425 euró (500 ezer forint).

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Újított a német adóhivatal: ilyen árverést még biztosan nem láttál!

Történelmi csúcson van a bitcoin árfolyama, a szemfüles kereskedők viszont a napokban jóval a piaci áron alul vásárolhattak be a legnagyobb kriptovalutából, méghozzá a német adóhivatal jóvoltából.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Legyőzni a Facebook-ot? Ez a cég megpróbálja

Korunk egyik legnépszerűbb közösségi média platformja, a Reddit bejelentette, hogy a világ legnagyobb tartalomgyártói közösségét akarja felépíteni. Az akcióterv már kész, a vállalat a napokban nagyszabású toborzásba kezdett.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Elköltözött a jegybank, Matolcsyék is megtudják, mivel jár egy felújítás

A Magyar Állam - mint a Magyar Nemzeti Bank részvénytulajdonosa - nevében a tulajdonosi jogok gyakorlására jogosult pénzügyminiszter részvényesi határozatban rendelkezett arról, hogy a jegybank alapító okiratában az MNB székhelye 2021. november 1-től a 1013 Budapest, Krisztina körút 55. cím alatt található.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!