Egyre több távmunkás életében közeledik az a dátum, amikor vissza kell térni az irodai munkavégzéshez, legalább részlegesen. Ezzel az a baj, hogy a munkavállalók nagyon megszerették a home office világát. Olyannyira, hogy inkább felmondanak, mint hogy visszatérjenek az irodába.


A PWC felmérésében arra kereste a választ, hogyan vélekednek az emberek a távmunkáról. 1200 munkavállaló vett részt a kutatásban. A válaszadók 55 százaléka minimum három napot home office-ban töltene egy héten, de lehetőség szerint inkább többet. Odáig fajultak a dolgok, hogy sok alkalmazott azért mondott fel az elmúlt hónapokban, mert a munkaadók vissza akarták hívni őket az irodákba. Rose Gailey, a vállalati kultúra szakértője arról beszélt a Business Insidernek, szerinte milyen stratégiákat kellene a munkaadóknak alkalmazniuk, hogy megelőzzék a dolgozók felmondását.

Vezess empatikusan

A munkavállalók nem az olyan kézzelfogható változók miatt mondanak fel, mint a fizetés vagy az irodai munkavégzés – persze ezek is befolyásoló tényezők, de sokkal valószínűbb, hogy azért fognak felmondani, mert nem érzik azt, hogy támogatnák, megbecsülnék őket

-mondta a szakember.

A vezetők legnagyobb tévedése, hogy azt hiszik, a vírus lecsengése után minden visszatérhet a régi kerékvágásba. Új igények és irányvonalak alakultak ki, amelyek nagyobb rugalmasságot és alkalmazkodást igényelnek a vállalatoktól. Rose Gailey úgy véli, azok lesznek a legsikeresebb vezetők, akik empátiával, emberségesen vezetik a cégeiket.

Tervezd meg a visszatérést

A vezetőknek ugyanolyan prioritásként kell kezelniük a dolgozók irodai visszatérését, mintha épp egy cégvásárlás, vagy egy új termék bevezetése előtt állnának. A stratégiai tervezés elengedhetetlen, amit a vállalati kultúrára és a teljesítményre kell alapozni, mindezt jövőcentrikusan.

Fő a kommunikáció

Gailey szerint kritikus fontosságú a munkavállalók és a cégvezérek közötti megfelelő kommunikáció. Egy friss tanulmány szerint az alkalmazottak 47 százaléka arról panaszkodott, hogy a cégük semmilyen információt nem osztott meg velük az irodai visszatéréssel kapcsolatban. Éppen ezért nagyon fontos a megfelelő kommunikáció, amikor a vállalatok visszajelzést kérnek a dolgozóiktól, melyek alapján finomhangolhatják az információáramlást.

Rugalmas vállalati kultúra

Az alkalmazottak kiemelkedő teljesítményének és jólétének a kulcsa a rugalmas munkakörnyezet. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy hiteles és agilis legyen a vállalat.

Gailey szerint az elmúlt 15 hónap olyan változást gyorsított fel, ami már régen esedékes volt. És szerencsére egyre több munkaadó belátja, hogy a vállalati kultúra többet jelent, mint egy helyet , ahova csak dolgozni járnak az emberek.

The Conversation

Friss

A két tesó csípős cukorkákkal robbantott bankot

A 26 éves JJ és a 19 éves Rudy Jimenez élete egyetlen év alatt olyan fordulatot vett, amelyre egyikőjük sem számított. Az Egyesült Államokban, Houston közelében élő mexikói testvérpár mellékesként indított el egy kis online webshopot, amely csupán 12 hónap több mint 30 milliós bevételt generált.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy megnyerő önéletrajz érdekében kerüld el ezt a 6 bakit!

Manapság fontosabb, mint valaha, hogy tökéletes legyen az önéletrajzod. Hiába áll rendelkezésre az interneten CV készítési útmutatók tömkelege, sokan mellényúlnak. Nézzük, mire érdemes figyelni az önéletrajz elkészítésekor!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: NeONBRAND on Unsplash

Lehet, hogy büdös, de jól fizet a kukabúvárkodás

Míg a legtöbb ember sportol vagy zenél a szabadidejében, addig a New York-ban élő Sheffield házaspár járja a környéket, és szemetesekre vadászik. Az érdekes hobbi havonta 900 ezer forintot hoz a házaspárnak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!