Pilótatoborzó nap lesz a Wizz Air-nél, Budapesten
Fotó:Shutterstock

Pilótatoborzó napot tart a Wizz Air Budapesten

A légitársaság folytatja nagyszabású toborzását Magyarországon, ezúttal pilóták jelentkezését várják, Budapesten.


A Wizz Air toborzási nyílt napja lehetőséget nyújt a jelentkezők számára, hogy értékes információkkal gazdagodjanak a legitársaság működéséről, és akár a helyszínen jelentkezzenek a nyitott pozíciókra. Délelőtt 10-órás érkezéssel várják az érdeklődőket egy előzetes regisztrációt követően, melyet október 14. 10:00-ig szükséges kitölteni. Az esemény helyszíneként a budapesti 18. kerületben található Wizz Training Centre szolgál majd, az Üllői út 807/A szám alatt.

A legitársaság elsősorban szakmai rutinnal rendelkező kapitányokat, valamint, tapasztalt EASA engedéllyel bíró elsőtiszteket keres. A pilótacsapat új tagjai versenyképes fizetésre, kiszámítható havi beosztásra, továbbá számtalan utazási kedvezményre számíthatnak, amelyet a leendő munkatársak megoszthatnak családtagokkal és barátokkal egyaránt.

Amint arról korábban beszámoltunk, rendkívüli mértékben megemelkedett a Ryanair és a Wizz Air utasainak a száma szeptemberben. Az ír fapados légitársaságnál soha nem indult ilyen erősen az ősz. Ráadásul a repülőjegyek drágulása ellenére történt mindez.

A Ryanair és a Wizz Air utasforgalma is a másfélszeresére ugrott szeptemberben az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A magyar hátterű légitársaság 52 százalékkal több utast szállított (4,6 milliót) éves alapon, így az előző hónapban 87 százalékos kihasználtsággal reptette gépeit. Azonban a nyári főszezon lecsengése miatt érződött némi visszaesés a forgalmukban: 300 ezerrel kevesebb utasuk volt, mint augusztusban, amikor 90,5 százalékos töltöttséggel üzemeltek. 12 hónapra vetítve a Wizz Air a 41 milliós utasszámot érte el szeptemberben, ami két és félszerese a pandémia sújtotta megelőző, azonos időszaknak.

Nagyot ugrott a Ryanair utasszáma is az előző hónapban az egy évvel korábbi adatokhoz képest: 94 százalékos kihasználtságukkal mintegy 15,9 millió utasuk volt, ami 50 százalékos emelkedés éves alapon. Az ír fapados társaság története legjobb szeptemberét, és összességben a harmadik legerősebb hónapját zárta. Emellett a másik két kiemelkedő hónap is 2022-es, hiszen júniusban és augusztusban is csúcsot döntött a cég forgalma (a nyolcadik hónaptól 1 millió utassal marad el szeptemberben a vállalat). A Ryanair a 2023 márciusban záruló üzleti évben 166,5 millió utassal kalkulál, amivel túlszárnyalja a 2019-es 149 milliós csúcsát.


Ne hagyd ki!