Valótlanok voltak az adásban látható kedvezmények.


Maszkokat, gélt, vitamint árultak

A Gazdasági Versenyhivatal jogsértőnek találta az Ékszer TV járvány elleni védőeszközöket árusító műsorait, ezért 85 millió forintos bírságot szabott ki az Emporia Style Kft.-re, amely a műsort üzemelteti – közölte kedden a GVH az MTI-vel. A műsor még a pandémia első hullámának idején, 2020 tavaszán országos tévécsatornákon értékesített a védekezéshez szükséges eszközöket, például kéztisztító gélt, légzésvédelmi maszkot és immunerősítő vitamint.

Nyomasztó sürgetés

A fogyasztóvédelem azért büntetett, mert valótlanok voltak az adásban látható kedvezmények. Például a műsorban hirdetett kéztisztító csomag majdnem 60 ezer forintos árról indult. Csakhogy fiktívek voltak a kiindulóárak, mivel a cég korábban soha nem alkalmazta őket. A hatóság a műsor nézőinek sürgetését, nyomasztását is jogsértőnek találta. Megállapították, hogy a visszaszámláló óra, illetve a termékek korlátosságának, készlethiányának sulykolása is a mihamarabbi vásárlásra biztatta a kedves nézőket.

Az Ékszer Tv-nek nem ez az első bírsága. A Gazdasági Versenyhivatal tavaly szeptemberben 480 millió forintos bírságot szabott ki a műsor gyártójára tisztességtelen értékesítési gyakorlat miatt. A tévé műsorát az ATV tavaly szeptember végén megszüntette a műsorra vonatkozó, hatósági eljárást eredményező panaszok miatt. A műsort üzemeltető cég honlapján jelenleg az áll, hogy hamarosan újraindul az élő adás, és egy érdeklődő email ellenében azt is elárulják, mikor és hol. A Haszon elküldte az érdeklődő emailt, de nem történt semmi. Nem jött visszaigazoló üzenet, azóta is erre várunk.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!