Az AT&T áldását adta a tulajdonában lévő WarnerMedia és a Discovery összeolvadására. A két nagymúltú stúdió így egy vállalattá egyesült, melynek célja, hogy a streaming szolgáltatásával beelőzze a Netflixet – írja a BBC.


Az amerikai távközlési óriás 2018-ban vásárolta meg a Warner Media-t 108,7 milliárd (!) dollárért. Ez lényegében egy csomag volt, amely egyebek között a CNN-t, a WarnerBros-t és az HBO-t is tartalmazta Az AT&T ezzel egy olyan médiaóriást akart létrehozni, amely ötvözte volna a tartalomgyártást a műsorterjesztéssel. Végül csak a pénzt vitte az elképzelésük, tavaly decemberben a teljes adósságuk már elérte a 155 milliárd dollárt. A mostani ügylettel ezt szeretnék csökkenteni.

Vajon elég lesz?

Az AT&T 43 milliárd dollár mellet 71 százalékos részesedést kapott az újonnan létrejövő vállalatban. Óriási reményeket fűznek az új céghez, amely hiánypótló szolgáltatást nyújt a telített szektorban.

A Warner Media tulajdonában van például az HBO és az HBO Max, a két szolgáltatás összesen több mint 64 millió előfizetővel büszkélkedhet. Egyebek között nekik köszönhetjük a Game of Thrones sorozatot. Szép szám, de ez édeskevés a Netflix 208 milliós feliratkozóbázisához képest. Nézzük tovább!

A Warner Bros. olyan sikerprodukciókat tudhat magáénak, mint a Harry Potter és a Batman franchise-ok, de persze több tucat filmet is felsorolhatnánk a stúdiótól, melyek kasszát robbantottak.

Ezek a produkciók egyesültek most a Discovery-vel. A vállalat portfóliójában olyan csatornák találhatók, mint az Animal Planet, a Discovery Channel és a Discovery+ streaming-szolgáltatás. Televíziós csatornái körülbelül 88 millió amerikai háztartást érnek el, míg a streaming felületének több mint 15 millió feliratkozója van.

Háború a szolgáltatók között

A Wedbush Securities szakértője, Dan Ives szerint elindult egy fegyverkezési folyamat a szektor szereplői között. Az AT&T offenzív stratégiát alakított ki, amivel célba vette a Netflixet, az Amazont és a Disney-t. Az említett szolgáltatóknak sorrendben 208, 200, és 100 millió feliratkozójuk van.

David Cummings, az Aviva befektetési vezetője szkeptikusabban áll a dologhoz. Úgy véli, az egyre nyomasztóbb versenyhelyzetben teljesen indokolt, de elkésett az AT&T lépése.

John Stankey, az AT&T vezérigazgatója szerint az új vállalat hiánypótló szolgáltatást nyújt a felhasználóknak. Két piacvezető vállalat egyesült, melyek tartalmai kiegészítik egymást.

Az 1877-ben, Alexander Graham Bell által alapított AT&T az adóssághegyek ellenére továbbra is a világ legnagyobb bevételével rendelkező távközlési vállalat maradt. A tavalyi éves bevételük megközelítette a 172 milliárd dollárt.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!