Év végéig az összes mobilszolgáltató kínálatában elérhetővé válik az okos eszközökben előszeretettel használt eSIM.


A Telenor is eSIM-képes lesz

Bár számos mobiltelefon eSIM-képes már a piacon, az eSIM lehetősége évek óta csak a Telekomnál volt biztosított, míg a Vodafone-nál augusztus 18-tól érhető el, igaz utóbbi szolgáltató megoldása okosórákkal még nem működik. Idén azonban már az összes mobilszolgáltató kínálatában elérhetővé válik az eSIM, ugyanis a Telenor a tervek szerint év végéig szintén bevezeti a szolgáltatást - számol be a Notebook.hu blogja.

Mire jó az eSIM?

Az eSIM egy plusz chip az alaplapon, melyben digitálisan tárolhatók a SIM kártya adatai. A kis mérete miatt hordozható okos eszközök is előszeretettel használják.

A Notebook.hu blogja kiemelte: ilyen módon megoldható az, hogy a saját SIM kártyánk klónját digitálisan az óránkban hordjuk, így ha telefon nélkül elmegyünk futni és Bluetooth fülessel hallgatunk zenét az óránkról, azt tehetjük streamelve a mobilnetünket használva, de a bejövő hívásokat is tudjuk fogadni.

Az okostelefonok is használják az eSIM-et, sokszor a SIM foglalat mellett, de létezik olyan telefon is, amely már csak eSIM-et használ – habár ez egyelőre elég ritka. A Notebook.hu blogján megtalálható az eSIM kompatibilis készülékek listája.

Változás a SIM-kártya cseréjénél

A napokban számoltunk be arról, hogy idén ősztől mindhárom hazai mobilszolgáltatónál a SIM cseréje már a lakossági előfizető személyes eljárásán alapul. A csalások visszaszorítása érdekében a meghatalmazás már egyáltalán nem, vagy csak részben lesz elég.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!