Az állami Antenna Hungária 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban

Photo by Austin Distel on Unsplash

Jön a nemzeti érdekeket is kellő súllyal képviselő távközlési holding

A 4iG az Antenna Hungária Zrt. telekommunikációs cég többségi tulajdonosává vásárolhatja be magát.Holdingot építenek

A Jászai Gellért vezette 4iG Mager Andreával kötött együttműködési megállapodást, aki a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként az állami cég tulajdonosi jogait gyakorolja. A szerződésben leírt tranzakciókkal a vállalat többségi tulajdonrészt szerezhet az állami cégben, de a végső döntés október vége felé születhet meg. Így akarják a közeljövőben létrehozni a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó telekommunikációs holdingvállalatát.

Lakossági és állami igények

Az Antenna Hungáriáról szóló közleményükben azt írták, hogy a megállapodás célja az, hogy „egy olyan stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra szolgáltató vállalatot hozzanak létre, amely versenyképes piaci szolgáltatások mellett kellő súllyal képviseli a nemzeti érdekeket az iparágon belül". Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója szerint az együttműködéssel jobban ki tudják majd szolgálni a lakossági és kormányzati igényeket.

Terjeszkedtek

„Az Antenna Hungária évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak. A vállalat az országos digitális földfelszíni televíziós és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon" – olvasható a közleményben. 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban, és „a folyamatban lévő akvizíció lezárását követően pedig a tulajdonába kerül a kormányzati távközlési infrastruktúrával rendelkező, illetve azokat üzemeltető MVM NET Zrt. is".
The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!