Az állami Antenna Hungária 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban

Photo by Austin Distel on Unsplash

Jön a nemzeti érdekeket is kellő súllyal képviselő távközlési holding

A 4iG az Antenna Hungária Zrt. telekommunikációs cég többségi tulajdonosává vásárolhatja be magát.Holdingot építenek

A Jászai Gellért vezette 4iG Mager Andreával kötött együttműködési megállapodást, aki a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként az állami cég tulajdonosi jogait gyakorolja. A szerződésben leírt tranzakciókkal a vállalat többségi tulajdonrészt szerezhet az állami cégben, de a végső döntés október vége felé születhet meg. Így akarják a közeljövőben létrehozni a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó telekommunikációs holdingvállalatát.

Lakossági és állami igények

Az Antenna Hungáriáról szóló közleményükben azt írták, hogy a megállapodás célja az, hogy „egy olyan stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra szolgáltató vállalatot hozzanak létre, amely versenyképes piaci szolgáltatások mellett kellő súllyal képviseli a nemzeti érdekeket az iparágon belül". Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója szerint az együttműködéssel jobban ki tudják majd szolgálni a lakossági és kormányzati igényeket.

Terjeszkedtek

„Az Antenna Hungária évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak. A vállalat az országos digitális földfelszíni televíziós és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon" – olvasható a közleményben. 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban, és „a folyamatban lévő akvizíció lezárását követően pedig a tulajdonába kerül a kormányzati távközlési infrastruktúrával rendelkező, illetve azokat üzemeltető MVM NET Zrt. is".
The Conversation

Friss

Fotó: airbus.com

Nyáron már termel a gyulai Airbus-gyár – Ilyen helikoptereket láthat el

Jövő júliusban kezdi meg a termelést a gyulai Airbus-gyár, ahol a repülőgépgyártó helikoptereinek sárkányszerkezetéhez és dinamikus rendszereihez gyártanak majd precíziós alkatrészeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Gigabírság: A versenyhivatal lecsapott Bige László cégére és társaira

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. Az eljárásban összesen 11 hazai szereplő volt érintett, amelyből kettő elismerte a jogsértést. A hivatal 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki. A Nitrogénművek közölte, hogy egyelőre részletesen tanulmányozza, de érdemben elutasítja és bírósági úton mindenképpen megtámadja a döntést.


TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így néz ki Magyarország első elektromos autója – Mutatjuk a fotókat!

Ma megkezdték a Mercedes-Benz EQB sorozatgyártását Kecskeméten. Ez az első tisztán elektromos meghajtású modell, amelyet Magyarországon gyártanak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!