Egy év alatt háromszorozta meg az 5G-lefedettségét a Telekom
Fotó: Shutterstock

Minden előfizetőt érint a Telekom bejelentése

Arról tájékoztatott a Telekom, a nyártól minden ügyfelük használhatja az 5G hálózatukat, amennyiben arra alkalmas készülékkel rendelkezik. A cég vezetői azt is elárulták, számítanak-e tömeges díjcsomagváltásokra az áremelések miatt.


Hozzáférést ad ügyfeleinek az 5G-s hálózathoz a Telekom

Bejelentette a Magyar Telekom, a nyáron minden olyan ügyfelének elérhetővé teszi az 5G-hálózatát, akinek van annak használatára alkalmas telefonja. Hozzátették, június elsejére meg fogja haladni a 60 százalékot a lakossági 5G-lefedettségük.

Az ügyfeleknek a nyári időszakban semmit nem kell tenniük, az 5G-szolgáltatás automatikusan aktiválódik Budapesten és környékén, a megyeszékhelyeken, a Balaton, a Velencei- és a Tiszta-tó körül, azaz a legfőbb turisztikai helyszíneken

- idézi Pereszlényi Zoltán kereskedelmi vezérigazgató-helyettest a VG.

Jelentős fejlesztés

Lubor Zatko műszaki vezérigazgató-helyettes hozzátette, az elmúlt hat évben 300 milliárd forintot költöttek hálózatfejlesztésre, az 5G-lefedettségüket pedig egy év alatt triplázták meg. Jelenleg 3,5 millió háztartásnak képesek gigabites sebességet nyújtani, ami a Telekom által lefedett hozzáférési pontok 77 százaléka.

Megjegyezték, egy év alatt 13 százalékról 26-ra nőtt az okostelefont és az 5G-t használó lakossági ügyfeleik aránya. Az adatigény ezalatt 26 százalékkal nőtt, így 9,7 gigára emelkedett az egy főre jutó átlagos havi adatforgalom, amit leginkább a streaming és a videónézés növel.

Továbbá Pereszlényi Zoltán arról is tájékoztatott, a márciusi áremelés miatt nem számítanak tömeges díjcsomagváltásokra. Azonban növekvő érdeklődést tapasztalnak a számlák és a csomagok iránt.

Rendkívüli béremelés lesz a Magyar Telekomnál

Egyébként a Magyar Telekom július 1-től rendkívüli, differenciált béremelésről is döntött, amely 2023 második fél évére 2,8 milliárd forint összegű bérfejlesztést jelent - közölte korábban a társaság.

A közleményük szerint céljuk, hogy támogassák a kollégáikat az inflációs nyomásból eredő növekvő megélhetési költségek fedezésében, valamint megőrizzék a munkaerőpiaci versenyképességüket. A 2023. január 1-jén bejelentett, 4,2 milliárd forinttal megemelt bérköltségek további növelését a vállalat azon törekvése indokolja, hogy hosszú távon fenntarthatóan biztosítsák az üzleti és munkahelyi stabilitást.

A Magyar Telekom adózott nyeresége 6,7 százalékkal 67,1 milliárd forintra emelkedett 2022-ben, a konszolidált árbevétele éves összehasonlításban 7,8 százalékkal 746,7 milliárd forintra nőtt.

The Conversation

Ne hagyd ki!