Fura, de egyben érthető is, hogy a nyaralást tervező magyarok többsége, csaknem háromnegyede először a postaládájáról gondoskodik. Többnyire megkér valakit, hogy rendszeresen ürítse ki a távollétében, hogy nem szúrjon szemet. De mit csinálunk az értékeinkkel, kire bízzuk az otthonunkat és a viráglocsolást, amíg távol vagyunk?


Tízből négyen a nyaralás alatt a lakásban lévő értékeiknek ideiglenesen más helyet keresnek – derül ki a K&H biztos jövő indexéből. A kutatásban azt vizsgálták, hogy a 30–59 éves korosztály tagjai hogyan készítik fel otthonaikat a távollétre.

Kinél legyen a kulcs?


A válaszadók 71 százaléka nyaraláskor odaadja a lakáskulcsot egy családtagnak vagy barátnak, hogy néha nézzen rá az otthonára, 100-ból 17-en pedig be is költöztetnek valakit a lakásukba. Sima – távfelügyelet nélküli – riasztóval a megkérdezettek 25 százaléka védi a lakóingatlanát, ez egyébként inkább a budapestiekre és a magasabb végzettségűekre jellemző. Távfelügyelettel ellátott riasztóval a válaszadók 17 százaléka rendelkezik. Lehetőség van arra is, hogy a nyaralás során az otthoni lámpákat egy automata kapcsolgassa, ezzel jelezve, hogy nem üres a lakás. Ezt a megoldást 15 százalék alkalmazza. Szerencsére a túlnyomó többség, mintegy 89 százalék, az eddigi nyaralások során nem szenvedett kárt. A legtöbb bajt a viharok okozták.


The Conversation

Friss

Fotó: 123rf

Kifehérítés: trükközni próbált a cég a Versenyhivatallal, rossz vége lett...

A versenyhivatali vizsgálat közben, új honlapon próbálkozott eladással és reklámozással a fogfehérítő szettet áruló cég, ezért súlyosbították az ideiglenes büntetését.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123rf

Egy alig ismert adótipp vállalkozóknak: íme a részletek

A szállás, lakhatás is lehet béren kívüli juttatás, méghozzá adómentesen. Ezt járták körül a Deloitte szakértői ebben a cikkben.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: unsplash

Lakást vennél? Ennyit kell fizetned érte!

15 százalékkal több lakást adtak el 2021. első negyedévében, mint egy évvel korábban, miközben az árak 5,8 százalékkal emelkedtek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványából. Használt lakást átlagosan 18,6, míg újat átlagosan 36,1 millió forintért lehetett venni Magyarországon 2021. első három hónapjában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!