Hivatalosan is elvált feleségétől Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás alapítója. Azt, hogy a vagyonával mi lesz, pontosan nem lehet tudni, mivel a felek a hírek szerint nem kötöttek válási szerződést. Az is kérdéses, hosszabb távon mi lesz Bill és Melinda Gates jótékonysági célokra dollármilliárdokat költő közös alapítványával?


​Találgatások

Három hónapja reppent fel a hír arról, hogy Bill és Melinda Gates külön utakon folytatják tovább életüket. Tegnap egy washingtoni bíróság hivatalosan is kimondta a válást. Az egyikor házastársak neve nem változott és válási szerződést sem kötöttek. Arról, hogy 27 év után mi vezetett a szakításhoz csak találgatni lehet. Állítólag a feleség nem nézte jó szemmel, hogy Bill Gates kitűnő kapcsolatokat ápolt a pedofil orgiákat szervező, azóta a börtönben öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epstein üzletemberrel.

​Mi lesz a vagyonnal?

Bill Gates 152 milliárd dolláros vagyonával a világ leggazdagabb embere. Kérdés, hogy a válás után, mennyi marad meg a vagyonából? Miként az is kérdéses, hogy mi lesz a házaspár közös alapítványával? Előzetesen arról volt szó, hogy Bill Gates és felesége a jövőben is együttműködik közös jótékonysági alapítványukban, azonban a múlt hónapban bejelentették, hogy Melinda Gates lemondott a társelnöki posztról.

​A kezdetek

Mint arról beszámoltunk, Bill és Melinda Gates 1987-ben ismerkedett össze, a Microsoftnál, 1994-ben Hawaii szigetén házasodtak össze. Három gyermeket neveltek fel. Az üzletember 2014-ben mondott le az óriássá növekvő Microsoft irányításáról. A feleségével közösen jegyzett alapítványán keresztül eddig csaknem kétmilliárd dollárt költöttek a koronavírus elleni harcra. A támogatásból vakcinafejlesztők, diagnosztikai eszközök gyártói, valamint a fertőzés leküzdését szolgáló gyógyszerek, gyógymódok kutatói is részesültek.


The Conversation

Friss

Fotó: airbus.com

Nyáron már termel a gyulai Airbus-gyár – Ilyen helikoptereket láthat el

Jövő júliusban kezdi meg a termelést a gyulai Airbus-gyár, ahol a repülőgépgyártó helikoptereinek sárkányszerkezetéhez és dinamikus rendszereihez gyártanak majd precíziós alkatrészeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Gigabírság: A versenyhivatal lecsapott Bige László cégére és társaira

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. Az eljárásban összesen 11 hazai szereplő volt érintett, amelyből kettő elismerte a jogsértést. A hivatal 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki. A Nitrogénművek közölte, hogy egyelőre részletesen tanulmányozza, de érdemben elutasítja és bírósági úton mindenképpen megtámadja a döntést.


TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így néz ki Magyarország első elektromos autója – Mutatjuk a fotókat!

Ma megkezdték a Mercedes-Benz EQB sorozatgyártását Kecskeméten. Ez az első tisztán elektromos meghajtású modell, amelyet Magyarországon gyártanak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!