Két nap, közel 160 kilométer és több mint 500 hajó: Európa legnagyobb tókerülő versenye azokat is lázba hozza, akik még sosem hasították a Balaton vizét a szelek szárnyán. A hamuesgyemant.hu 8 fős stábbal, követőhajóval, videó- és drónfelvételekkel színesített közvetítését - amely a verseny mellett a közösségi élményre is hangsúlyt helyez - Horváth Péter szakkommentátor vezeti.

A 2021 július 22. és 24. között, balatonfüredi indulással és érkezéssel megrendezésre kerülő, óriási hagyományokkal rendelkező verseny élő közvetítését a korábban a Digi Sportot erősítő, ma a Mihálkovics Kupát szervező Horváth Péter - maga is többszörös korábbi Kékszalag-résztvevő - vezeti. A 8 fős szerkesztőségi stábból 6 fő a helyszínen, motoros hajón követi a versenyt, míg további 2 fő a szerkesztőségben dolgozik a friss tartalmon.

A közvetítésben saját videó-, drón- és fotófelvételek készülnek. Újfajta, közösségi közvetítés lesz ez, ahol nem kizárólag az élmezőnyről, hanem az összes résztvevő hősről és küzdelemről beszámolunk majd

– mondja Balogh Zsolt. A helyszíni közvetítés során folyamatos kapcsolatban lesznek az összes osztálykapitánnyal, így az olvasók szinte testközelből élhetik át, milyen óriási feladat, egyben kaland teljesíteni a közel 160 kilométeres távot.

A Kékszalag nagydíj igazi közösségi élmény: míg eddig a közvetítések jellemzően az élmezőnyre koncentráltak, mi az összes hajóosztályt és versenyzőt követjük majd. Akár van esélyük a végső győzelemre, akár nincs. Hiszen a Kékszalagon részt venni mindenképpen óriási sportteljesítmény

– mondja Balogh Zsolt, a hamuesgyemant.hu felelős szerkesztője. A 48 órás élő adás a laikus érdeklődők mellett a versenyzők családjainak, barátainak, gyermekeinek is szól, akik a hajósok környezetéhez tartoznak.

Percről percre közölt élménymorzsáink a rajt pillanatában kezdődnek és egészen a célvonalat utoljára átlépő hajóig tartanak. Mindenről és mindenkiről beszámolunk, legyen szó a hajón elfogyasztott vacsoráról, vagy az éppen születésnapját ünneplő osztálykapitányról.

Egy kis történelem

A Kékszalag a Balaton és a vitorlázás legnagyobb ünnepe, a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb eseménye. A Kékszalag versenyének távja légvonalban mintegy 160 kilométer, a rajt- és célvonalat a balaton­füredi kikötő előtt tűzik ki. A versenyt először 1934-ben írta ki a balatonfüredi Hun­gária Yacht Club. 1942-ig a versenyre kétévente került sor, ezután a háború miatt kimaradt néhány esztendő, s a hagyomány 1947-ben éledt újra. 2001 óta a ver­senyt már évente rendezik meg, s Európa legnagyobb tókerülő versenye lett.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!