Két nap, közel 160 kilométer és több mint 500 hajó: Európa legnagyobb tókerülő versenye azokat is lázba hozza, akik még sosem hasították a Balaton vizét a szelek szárnyán. A hamuesgyemant.hu 8 fős stábbal, követőhajóval, videó- és drónfelvételekkel színesített közvetítését - amely a verseny mellett a közösségi élményre is hangsúlyt helyez - Horváth Péter szakkommentátor vezeti.

A 2021 július 22. és 24. között, balatonfüredi indulással és érkezéssel megrendezésre kerülő, óriási hagyományokkal rendelkező verseny élő közvetítését a korábban a Digi Sportot erősítő, ma a Mihálkovics Kupát szervező Horváth Péter - maga is többszörös korábbi Kékszalag-résztvevő - vezeti. A 8 fős szerkesztőségi stábból 6 fő a helyszínen, motoros hajón követi a versenyt, míg további 2 fő a szerkesztőségben dolgozik a friss tartalmon.

A közvetítésben saját videó-, drón- és fotófelvételek készülnek. Újfajta, közösségi közvetítés lesz ez, ahol nem kizárólag az élmezőnyről, hanem az összes résztvevő hősről és küzdelemről beszámolunk majd

– mondja Balogh Zsolt. A helyszíni közvetítés során folyamatos kapcsolatban lesznek az összes osztálykapitánnyal, így az olvasók szinte testközelből élhetik át, milyen óriási feladat, egyben kaland teljesíteni a közel 160 kilométeres távot.

A Kékszalag nagydíj igazi közösségi élmény: míg eddig a közvetítések jellemzően az élmezőnyre koncentráltak, mi az összes hajóosztályt és versenyzőt követjük majd. Akár van esélyük a végső győzelemre, akár nincs. Hiszen a Kékszalagon részt venni mindenképpen óriási sportteljesítmény

– mondja Balogh Zsolt, a hamuesgyemant.hu felelős szerkesztője. A 48 órás élő adás a laikus érdeklődők mellett a versenyzők családjainak, barátainak, gyermekeinek is szól, akik a hajósok környezetéhez tartoznak.

Percről percre közölt élménymorzsáink a rajt pillanatában kezdődnek és egészen a célvonalat utoljára átlépő hajóig tartanak. Mindenről és mindenkiről beszámolunk, legyen szó a hajón elfogyasztott vacsoráról, vagy az éppen születésnapját ünneplő osztálykapitányról.

Egy kis történelem

A Kékszalag a Balaton és a vitorlázás legnagyobb ünnepe, a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb eseménye. A Kékszalag versenyének távja légvonalban mintegy 160 kilométer, a rajt- és célvonalat a balaton­füredi kikötő előtt tűzik ki. A versenyt először 1934-ben írta ki a balatonfüredi Hun­gária Yacht Club. 1942-ig a versenyre kétévente került sor, ezután a háború miatt kimaradt néhány esztendő, s a hagyomány 1947-ben éledt újra. 2001 óta a ver­senyt már évente rendezik meg, s Európa legnagyobb tókerülő versenye lett.


The Conversation

Friss

A két tesó csípős cukorkákkal robbantott bankot

A 26 éves JJ és a 19 éves Rudy Jimenez élete egyetlen év alatt olyan fordulatot vett, amelyre egyikőjük sem számított. Az Egyesült Államokban, Houston közelében élő mexikói testvérpár mellékesként indított el egy kis online webshopot, amely csupán 12 hónap több mint 30 milliós bevételt generált.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy megnyerő önéletrajz érdekében kerüld el ezt a 6 bakit!

Manapság fontosabb, mint valaha, hogy tökéletes legyen az önéletrajzod. Hiába áll rendelkezésre az interneten CV készítési útmutatók tömkelege, sokan mellényúlnak. Nézzük, mire érdemes figyelni az önéletrajz elkészítésekor!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: NeONBRAND on Unsplash

Lehet, hogy büdös, de jól fizet a kukabúvárkodás

Míg a legtöbb ember sportol vagy zenél a szabadidejében, addig a New York-ban élő Sheffield házaspár járja a környéket, és szemetesekre vadászik. Az érdekes hobbi havonta 900 ezer forintot hoz a házaspárnak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!