A luxustermékeket forgalmazó boltok is megszenvedték a koronavírus okozta lezárásokat. Átálltak az online értékesítésre és kiszállításra.


Inkább táveladás, mint e-kereskedelem

Március idusán Olaszországot elérte egy újabb hullám, így ismét bezártak a boltok. Ez nem zavarta a genovai Gismondi 1754 ékszerkereskedő céget, amely a WhatsApp segítségével könnyedén értékesített egy 108,3 millió forint értékű, 10 karátos gyémántgyűrűt egy svájci ügyfelének. Az üzletet hosszas telefonbeszélgetések, video-hívások és csetelések előzték meg.

Korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy egy 300 ezer eurós, 10 karátos gyűrűt úgy adok el valakinek, hogy meg sem mutattam neki élőben

-nyilatkozta Massimo Gismondi, az ékszerkereskedés vezetője.

Nagyjából ezzel egyidőben a prémium kategóriás „pufikabátokat" forgalmazó Moncler értékesítési asszisztensei gourmet vacsorák kiszállítását egyeztették a vevőikkel, akiknek így egy fényűző étkezéssel társított termékbemutatót tartottak online formában.

Rájöttünk, hogy minimális fizikai kontaktus mellett is magasszintű szolgáltatást tudunk nyújtani a vásárlóinknak. A táveladások új horizontokat nyitottak meg, ami egyfajta egyveleget képez a hagyományos boltok és az e-kereskedelem között

-nyilatkozta a Reuters-nek Remo Ruffini, a Moncler vezetője.

Maradandó átalakulások

Elemzők szerint a kialakult helyzet miatt rengeteg pénz lapul az európai vagyonosok zsebében, amit normál esetben fényűző hotelszobákra és nyaralásokra költöttek volna. A dizájner-márkák pedig köszönik szépen, igényt tartanának ezekre a forrásokra.

A luxusmárkák világában jellemzővé vált, hogy a bolti eladókat személyi vásárlóasszisztensé avanzsálták. Ez annyit tesz, hogy a legfontosabb vásárlókkal személyesen tartják a kapcsolatot, az igényeikhez mérten összeválogatnak nekik egy termékcsomagot, elküldik nekik kipróbálásra, és ha elnyeri tetszésüket, akkor megvásárolják azokat.

A Louis Vuitton-t birtokló LVMH csoport ezt tovább vitte, „guruló boltokkal" látogatták meg a vevőiket, ezekben parfümöktől kezdve, táskákon át, egészen az órákig mindent kipróbálhattak a potenciális vásárlók. Be is jött nekik ez az akció, 52 százalékkal növekedtek az eladásaik.

A kényszer nagy úr

Az olyan presztízses márkák, mint a Hermes, eléggé ódzkodtak korábban az online értékesítés világától, de mint tudjuk, a szükség törvényt bont. A Boston Consulting Group elemzése szerint az iparág online bevételeinek aránya megduplázódott, ami így már a szektor teljes értékesítésének 20 százalékát tette ki.

A kasmír pulóvereket árusító Brunello Cucinelli kiemelte, hogy kifejezetten hasznosnak bizonyult az online átállás számukra, ugyanis így egy-egy videóhívásban 30-40 vásárlóval tudtak egyszerre foglalkozni.

Lehetőségünk nyílt arra, hogy annyi vevővel lépjünk kapcsolatba, ami személyesen találkozásokkal, időpontfoglalásokkal 3-4 évünket emésztené fel

-mondta a cég vezérigazgatója, Luca Lisandroni.

Az iparág vezető tisztségviselői úgy vélik, a táveladási trend maradni fog a vírus lecsengése után is, viszont az a veszély nem fenyeget, hogy a fizikai boltok iránti igény megszűnne.


The Conversation

Friss

A két tesó csípős cukorkákkal robbantott bankot

A 26 éves JJ és a 19 éves Rudy Jimenez élete egyetlen év alatt olyan fordulatot vett, amelyre egyikőjük sem számított. Az Egyesült Államokban, Houston közelében élő mexikói testvérpár mellékesként indított el egy kis online webshopot, amely csupán 12 hónap több mint 30 milliós bevételt generált.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy megnyerő önéletrajz érdekében kerüld el ezt a 6 bakit!

Manapság fontosabb, mint valaha, hogy tökéletes legyen az önéletrajzod. Hiába áll rendelkezésre az interneten CV készítési útmutatók tömkelege, sokan mellényúlnak. Nézzük, mire érdemes figyelni az önéletrajz elkészítésekor!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: NeONBRAND on Unsplash

Lehet, hogy büdös, de jól fizet a kukabúvárkodás

Míg a legtöbb ember sportol vagy zenél a szabadidejében, addig a New York-ban élő Sheffield házaspár járja a környéket, és szemetesekre vadászik. Az érdekes hobbi havonta 900 ezer forintot hoz a házaspárnak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!