A szingapúri hatóságok pénzzel igyekeznek felpörgetni az oltási kedvet.


Beoltatnád magad, ha megfizetik?

A szingapúri egészségügyi minisztérium pénzügyi programot indított annak érdekében, hogy a lakosságnak megjöjjön a kedve a koronavírus elleni oltáshoz. A „recept" rendkívül egyszerű.

Ha valaki beoltatja magát és emiatt kórházba kerül, 2,2 millió forintnak megfelelő szingapúri dollár üti a markát!

Ha a mellékhatások miatt valaki tartós egészségkárosodást szenved, esetleg belehal a koronavírus elleni oltásba, akkor 225 ezer szingapúri dollárt (49,5 millió forint) kap. Az intézkedés nem csak szingapúri állampolgárokra, de a városállamban élő külföldiekre is vonatkozik.

​Pedig nem is tombol a járvány

A délkelet-ázsiai városállamot nem érintette súlyosan a koronavírus járvány. Az 5,6 millió lakosból nem egészen 60 ezer fertőződött meg és csak 29-en haltak meg. Az oltási kampány tavaly év végén elindult, az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetett korosztály már megkapta a vakcinát. A pénzdíjjal a hatóságok a lakosságot akarják meggyőzni, hogy az oltás nem veszélyes, arra igenis nagy szükség van.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Mit csinál manapság Melinda Gates? Amit Jeff Bezos exneje is!

Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Mit mérlegeljünk elektromos autó vásárlása előtt? 4 tipp a szakértőtől

Nagy értékű vagyontárgy beszerzésekor számos tényezőt figyelembe veszünk. Nincs ez másképpen elektromos gépjármű vásárlásakor sem. De mi alapján döntsünk ilyenkor? Mutatjuk!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

26 milliárdra büntették a Zoom-ot, mert kiszivárogtatta a felhasználók adatait

Az Egyesült Államok Kerületi Bírósága 86 millió dollárra, átszámítva közel 26 milliárd forintra büntette a videokonferenciákra szakosodott Zoom vállalatot a felhasználók személyes adatainak kiszivárogtatása miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!