A szingapúri hatóságok pénzzel igyekeznek felpörgetni az oltási kedvet.


Beoltatnád magad, ha megfizetik?

A szingapúri egészségügyi minisztérium pénzügyi programot indított annak érdekében, hogy a lakosságnak megjöjjön a kedve a koronavírus elleni oltáshoz. A „recept" rendkívül egyszerű.

Ha valaki beoltatja magát és emiatt kórházba kerül, 2,2 millió forintnak megfelelő szingapúri dollár üti a markát!

Ha a mellékhatások miatt valaki tartós egészségkárosodást szenved, esetleg belehal a koronavírus elleni oltásba, akkor 225 ezer szingapúri dollárt (49,5 millió forint) kap. Az intézkedés nem csak szingapúri állampolgárokra, de a városállamban élő külföldiekre is vonatkozik.

​Pedig nem is tombol a járvány

A délkelet-ázsiai városállamot nem érintette súlyosan a koronavírus járvány. Az 5,6 millió lakosból nem egészen 60 ezer fertőződött meg és csak 29-en haltak meg. Az oltási kampány tavaly év végén elindult, az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetett korosztály már megkapta a vakcinát. A pénzdíjjal a hatóságok a lakosságot akarják meggyőzni, hogy az oltás nem veszélyes, arra igenis nagy szükség van.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!