A szingapúri hatóságok pénzzel igyekeznek felpörgetni az oltási kedvet.


Beoltatnád magad, ha megfizetik?

A szingapúri egészségügyi minisztérium pénzügyi programot indított annak érdekében, hogy a lakosságnak megjöjjön a kedve a koronavírus elleni oltáshoz. A „recept" rendkívül egyszerű.

Ha valaki beoltatja magát és emiatt kórházba kerül, 2,2 millió forintnak megfelelő szingapúri dollár üti a markát!

Ha a mellékhatások miatt valaki tartós egészségkárosodást szenved, esetleg belehal a koronavírus elleni oltásba, akkor 225 ezer szingapúri dollárt (49,5 millió forint) kap. Az intézkedés nem csak szingapúri állampolgárokra, de a városállamban élő külföldiekre is vonatkozik.

​Pedig nem is tombol a járvány

A délkelet-ázsiai városállamot nem érintette súlyosan a koronavírus járvány. Az 5,6 millió lakosból nem egészen 60 ezer fertőződött meg és csak 29-en haltak meg. Az oltási kampány tavaly év végén elindult, az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetett korosztály már megkapta a vakcinát. A pénzdíjjal a hatóságok a lakosságot akarják meggyőzni, hogy az oltás nem veszélyes, arra igenis nagy szükség van.


The Conversation

Friss

Fotó: A MÁV weboldala

Higgy a szemednek, mutatjuk képeken a MÁV prémium osztályú  fülkéit

Ma lehetett először megtekinteni az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit, amely sok tekintetben új szolgáltatási szintet képvisel a MÁV-START kínálatában, és új korszakot jelent a magyar vasúti közlekedés színvonalában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: unsplash

Euróra cseréljük-e a forintot?

Időről időre fellángol a vita arról, vajon be kell-e vezetni Magyarországon az eurót vagy sem? Hogy látja ezt a kérdést a Világbank egykori vezető közgazdásza, a több magyar euróvitát is kirobbantó Dobozi István?
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

A magyar háztartások átlagban 90 ezret buknak, mert túl sok készpénzen ülnek


Európában a magyar lakosságnak a legfájdalmasabb az infláció. Legalábbis a GDP-arányosan nagyon magas készpénztartás és az unióban az egyik leggyorsabb ütemű pénzromlásból származó veszteség alapján. Móricz Dániel Holdblogon megjelent elemzéséből emelünk ki néhány fontos részletet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!