Az orosz elnök és a védelmi miniszter szibériai kiruccanásáról készült felvételeken sokan kiszúrhatták, hogy a két politikus falatozás közben Kotányi termékeket, sót és borsot használt fűszerezésre. De valóban magyar termékekről van szó?


Amit a felvételen látunk, az nem magyar só, sőt a Kotányi sem kizárólag magyar cég. Létezik ugyan egy Kotányi Hungária Kft., és ügyvezetője szerint piacvezető is a magyar fűszerpiacon, de ez a kft. egy nagyobb cég, az ausztriai Kotanyi Gmbh. leányvállalata, írja a Telex.

Egy csipetnyi történelem

A névadó Kotányi János Szegeden született 1858-ban, paprikával kezdett foglalkozni fűszekeverékeket készített. Első boltja bolthálózattá fejlődött, az alapító Európa több nagyvárosában, így Bécsben is üzletet nyitott. A történelmi viharok után Kotányi leszármazottai az osztrák lerakatra építve alapítottak új céget, és onnantól a bécsi vállalat lett a Kotányi-központ (ami aztán a rendszerváltás után kft.-t alapított Magyarországon is). A cég termékei a világ számos táján, így Oroszországban is kaphatók, ahol a vállalat piacvezető. Vagyis a csomagolás Kotányi, de ami benne van, az már egy osztrák központú világcég terméke. (Nyitóképünk illusztráció)

A videón 2.40-től, illetve 3.10-től indulnak a jelenetek, amelyeken a két politikus asztalán kivehetők a Kotányi termékek, a só és a bors.


The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

"Kizárt, hogy Magyarország követi a salvadori példát, és ez jól van így"-interjú a kriptoszakértővel

2021 szeptemberében Salvador hivatalos fizetőeszközként jegyezte be a bitcoint. Na de pontosan mit is jelent ez? Milyen jövő vár a kriptovalutákra? És vajon Magyarország is követni fogja-e a közép-amerikai ország példáját? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel kerestük meg Szabó Dávidot, a CryptoPosition Investment Fund portfóliókezelőjét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Ritkán szólnak, de az üt. A zárkózott munkatársak 6 erőssége

A mai világ az extrovertáltaknak kedvez. A sikeres vezető többnyire duzzad az erőtől, magabiztos, jól kommunikál. Azonban óriási hiba lenne félvállról venni az introvertáltakat. Mutatjuk, hogy mik az előnyei a zárkózottságnak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Forrás: www.flickr.com

Jól keresnek a Wall Street-i brókerek, ha "dalolnak"

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2012-ben indította el bejelentési programját a törvénysértések, szabálytalanságok felderítésére. Már több mint 207 informátor jelentkezett a SEC-nél, akik esetenként százmillió dolláros jutalmat tehetnek zsebre.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!