Szolárium, amíg nincs jó idő, ez is megteszi

Már tavaly is bajban voltak a szoláriumok üzemeltetői, de az idei teljes lezárások már csődközelbe juttathatják a szektort.


A Magyar Szolárium Egyesület (MSZE) elnöke sok száz üzlet képviseletében fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy ha enyhítésekre kerül sor, mérlegeljék minél előbb a szoláriumok helyzetét, és enyhítsék a teljes zárva tartásra vonatkozó rendelkezéseket

Az MSZE elnöke egyebek között felidézte Müller Cecília tisztifőorvos korábbi nyilatkozatát, amely szerint a szoláriumok nem jelentenek többletkockázatot. Ezt akkoriban azzal indokolta, hogy a szolikban nem jellemző a tumultus kialakulása, hiszen időpont alapján érkeznek a vendégek, illetve már a járvány előtt is kötelező volt a folyamatos és teljes fertőtlenítés.

Tisztaság, fertőtlenítés, biztonság

Az MSZE elnöke felhívta a figyelmet, hogy a szoláriumok, illetve a szépészeti-rekreációs tevékenységet végző szolárium szalonok száma több ezerre tehető, az általuk foglalkoztatott munkavállalók pedig tízezres nagyságrendet képviselnek. Emellett a szektorra jellemző, hogy az üzletek nem állami vagy önkormányzati bérleményben üzemelnek, így akkor is fizetniük kell a bérleti díjat, ha nem nyithatnak ki.

Az elnök biztosította a miniszterelnökséget: továbbra is fenntartanák a szigorú intézkedéseket, például folyamatosan fertőtlenítenének és csak időpontra érkezhetnének a vendégek. A hatóságok szerint a tavalyi nyitva tartásuk sem gyorsította a járvány terjedését. Reményeik szerint segíteni fog a kormány a többezer családon, továbbá a lakosságon is, hiszen a szolárium sok vendég esetében kedélyjavító hatással bír.


Ne hagyd ki!