Már tavaly is bajban voltak a szoláriumok üzemeltetői, de az idei teljes lezárások már csődközelbe juttathatják a szektort.


A Magyar Szolárium Egyesület (MSZE) elnöke sok száz üzlet képviseletében fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy ha enyhítésekre kerül sor, mérlegeljék minél előbb a szoláriumok helyzetét, és enyhítsék a teljes zárva tartásra vonatkozó rendelkezéseket

Az MSZE elnöke egyebek között felidézte Müller Cecília tisztifőorvos korábbi nyilatkozatát, amely szerint a szoláriumok nem jelentenek többletkockázatot. Ezt akkoriban azzal indokolta, hogy a szolikban nem jellemző a tumultus kialakulása, hiszen időpont alapján érkeznek a vendégek, illetve már a járvány előtt is kötelező volt a folyamatos és teljes fertőtlenítés.

Tisztaság, fertőtlenítés, biztonság

Az MSZE elnöke felhívta a figyelmet, hogy a szoláriumok, illetve a szépészeti-rekreációs tevékenységet végző szolárium szalonok száma több ezerre tehető, az általuk foglalkoztatott munkavállalók pedig tízezres nagyságrendet képviselnek. Emellett a szektorra jellemző, hogy az üzletek nem állami vagy önkormányzati bérleményben üzemelnek, így akkor is fizetniük kell a bérleti díjat, ha nem nyithatnak ki.

Az elnök biztosította a miniszterelnökséget: továbbra is fenntartanák a szigorú intézkedéseket, például folyamatosan fertőtlenítenének és csak időpontra érkezhetnének a vendégek. A hatóságok szerint a tavalyi nyitva tartásuk sem gyorsította a járvány terjedését. Reményeik szerint segíteni fog a kormány a többezer családon, továbbá a lakosságon is, hiszen a szolárium sok vendég esetében kedélyjavító hatással bír.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!