A pénzügyminiszter a közösségi oldalán értelmezte a frissen kijött statisztikai jelentést, magától értetődően a kormányzat szemszögéből.


Ami talán a legfontosabb: a tárca számításai szerint a magyar gazdaság idén a második negyedévben visszaáll a növekedési pályára és két számjegyű bővülést mutat majd abban a három hónapban.

Varga Mihály értékelése szerint Magyarország eredményesen védekezett uniós összehasonlításban a járvány gazdasági hatásaival szemben. A gazdaság teljesítménye a vártnál kisebb mértékben, 5,1 százalékkal csökkent tavaly, miközben az uniós átlag mínusz 6,4 százalék volt.

Tavaly a kormány 4 ezer milliárd forintot fordított a költségvetésből a fejlesztések támogatására

-mondta a pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy az unióban GDP-arányosan az egyik legtöbb beruházás Magyarországon valósult meg. Magyarország egyensúlyi mutatói jóval kedvezőbbek, mint a 2008-as nagy pénzügyi válság után, ezt a minap két nagy hitelminősítő is elismerte.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!